Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤA Fuc(us)

Ένα προσβλητικό και με υπονοούμενα εξώφυλλο επέλεξε το γερμανικό περιοδικό Focus, για να επιτεθεί και πάλι στην Ελλάδα, όπως το συνηθίζουν το τελευταίο διάστημα και τα γερμανικά έντυπα.
Επέλεξε λοιπόν να παρουσιάσει την Αφροδίτη της Μήλου τυλιγμένη από τη μέση και κάτω με την ελληνική σημαία, να κάνει τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο.
Και σίγουρα δεν πρόκειται για χιούμορ, αφού το άθλιο φωτομοντάζ συνοδεύεται από τον επίσης άθλιο κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και τον υπότιτλο «Μας στερούν τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία».
Εξώφυλλο που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στην Ελλάδα και έκανε τους πολίτες της Ευρώπης να ανατριχιάσουν από τη βαρβαρότητα και τη ρατσιστική διάθεση των Γερμανών.
Για το κατάπτυστο αυτό εξώφυλλο υπήρξε αντίδραση και από τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.
Στη Γερμανία τις τελευταίες μέρες έχει φουντώσει ένα κλίμα ρατσισμού σε βάρος της χώρας μας, αλλά και των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στην πατρίδα του Χίτλερ.
Το συγκεκριμένο περιοδικό δεν εκφράζει σαφέστατα το σύνολο της κοινής γνώμης στη Γερμανία, αλλά ούτε και την επίσημη άποψη της γερμανικής κυβέρνησης.
Προκαλεί όμως, και μάλιστα υπερβαίνοντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν έχει πάρει τις αποζημιώσεις της από τις βαρβαρότητες που προκάλεσαν οι ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής (1941-1944).
Πολλές φορές προσπάθησαν πολλοί πολίτες να κερδίσουν δικαστικά κάποια μικροποσά, αλλά απέτυχαν γιατί δεν είχαν την επαρκή στήριξη της ελληνικής πολιτείας.
"Μας στερούν τα χρήματά μας" λέει ο υπότιτλος του Focus, ενώ ξεχνούν ότι η «Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης προς την Ελλάδα, αφού δεν έχει ακόμα καταβάλλει τις οφειλές της εξαιτίας των τεράστιων ζημιών που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τόσο στην οικονομική υποδομή της χώρας, όσο και στον ελληνικό πληθυσμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.