Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Ειρηνική διαδήλωση κατά του «Καλλικράτη» από τους κατοίκους του Βελβεντού

Στη διασταύρωση Βελβεντού - Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας πρόκειται βγήκαν χτές από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι οι κάτοικοι του δήμου Βελβεντού στο νομό Κοζάνης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για ενδεχόμενη συνένωσή τους με άλλο δήμο.
Κάτοικοι και φορείς της πόλης και της ομογένειας ζητούν ο δήμος τους να παραμείνει ανεξάρτητος «πρότυπος μικρός δήμος», με το αιτιολογικό ότι «αποτελούμε παράδειγμα που υλοποιεί την ανάπτυξη και όχι τη συρρίκνωση της ελληνικής περιφέρειας». Ήδη το σχετικό κείμενο έχουν υπογράψει 3040 δημότες και 40 φορείς του Βελβεντού και της ομογένειας.

Στην (ειρηνική) διαδήλωση των περίπου 2500 δημοτών του δήμου Βελβεντού στην εθνική οδό Κοζάνης - Λάρισας, με την οποία ζητούσαν να παραμείνει ο δήμος τους αυτόνομος, παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος (πρώην δήμαρχος Κοζάνης) και Γιάννης Βλατής, καθώς και ο Γιώργος Κασαπίδης, από τη ΝΔ.
Οι διαμαρτυρόμενοι με επικεφαλής τη δημοτική Αρχή συγκεντρώθηκαν κοντά στη γέφυρα της λίμνης Πολυφύτου, στην εθνική οδό Κοζάνης - Λάρισας, στις 12 το μεσημέρι και παρέμειναν εκεί για δύο ώρες, χωρίς όμως, να κλείσουν το δρόμο.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωπος του νομάρχη Κοζάνης, καθώς και πρόεδροι φορέων και ενώσεων της περιοχής.

2 σχόλια:

  1. Όλοι αντιδρούν στον Καλλικράτη.
    Άλλοι με απειλές, άλλοι πιο δυναμικά.
    Όλοι όμως συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει.
    Ας τους φωτίσει ο θεός τελικά να κάνουν το σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με επικεφαλής τον δήμαρχο, αντιπροσωπεία του δήμου, εκπρόσωποι φορέων και δημότες, επισκέφτηκαν χτες το πρωί τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, αλλά δεν πήραν θετική απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.