Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:Το φημισμένο νερό της «Μεγάλης» στο Πολύραχο

Όλοι οι μύθοι κάποτε καταρρίπτονται. Από τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο μύθος του πιο καθαρού και υγιεινού νερού στην περιοχή μας. Το καταφέραμε και αυτό!
Μιλάμε για το νερό της βρύσης «Μεγάλης» στο Πολύραχο. Τη βρύση για την οποία όλη η περιοχή ήταν περήφανη! Τη βρύση με το πιο δροσιστικό, το πιο καθαρό και το πιο υγιεινό νερό. Τη βύση που η φήμη της έχει ξεπεράσει τα όρια της περιοχής μας. Τη βρύση που κάτω από τα πλατάνια της έχουν ξεκουραστεί και έχουν ξεδιψάσει εδώ και αιώνες κάτοικοι και περαστικοί!
Ήταν περήφανοι οι κάτοικοι του Πολυράχου για το νερό της «Μεγάλης». Φεύγοντας από το χωριό για την Κοζάνη ή στη Θεσσαλονίκη, γέμιζαν και μερικά μπουκάλια νερό από τη «Μεγάλη», για να έχουν και στην πόλη φυσικό, καθαρό και υγιεινό νερό.
Τον καιρό της «μεγάλης δίψας» στο Τριγωνικό, 2005-2009, οι κάτοικοί του σχημάτιζαν ουρά για να γεμίσουν γκιούμια, μπετόνια, μπουκάλια από το νερό της «Μεγάλης», για να έχουν στο σπίτι τους φυσικό, καθαρό και υγιεινό νερό.
Οι ταξιδιώτες στο δρόμο τους για Λάρισα ή Κοζάνη έκαναν μια στάση στη «Μεγάλη» να δροσιστούν από το νερό της, να γεμίσουν το παγούρι τους για το δρόμο, για να έχουν μαζί τους φυσικό, καθαρό και υγιεινό νερό.
Μέχρι που η είδηση έσκασε σα βόμβα! Ο μύθος κατέρρευσε!
Το νερό του Πολυράχου, το νερό της «Μεγάλης» είναι ακατάλληλο! Περιέχει νιτρικά!
Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν, τα τελευταία πέντε χρόνια (2005-2009), από το ΚΕΠΕ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, η περιεκτικότητα νιτρικών ανέρχεται από 76 mg/m3 έως και 97 mg/m3, με όριο τα 50 μg/m3.
Το επιθυμητό όριο στο το πόσιμο νερό δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 μg/m3.
Δυστυχώς όμως κανένας υπεύθυνος από το Δήμο Σερβίων, δεν ενδιαφέρθηκε εδώ και πέντε χρόνια, να ενημερώσει τους κατοίκους για την ακαταλληλότητα του νερού.
Το ΚΕΠΕ της Νομαρχίας Κοζάνης έκανε τις μετρήσεις, γνώριζε το πρόβλημα, γνώριζε ότι ο Δήμος Σερβίων αδιαφορούσε να ενημερώσει τους πολίτες, αλλά μέχρι εδώ.
Το θράσος και οι δικαιολογίες περισσεύουν.
Χτες στις ειδήσεις του Flash, ο εκπρόσωπος του Δήμου και το μέλος της Επιτροπής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο ΚΕΠΕ δεν ένιωσαν την ανάγκη να ζητήσουν ούτε ένα συγνώμη από τους κατοίκους του Πολυράχου, του Τριγωνικού και τους χιλιάδες ταξιδιώτες! Αλλά για ευαισθησίες θα μιλάμε τώρα;
Δεν ήθελαν να χαλάσουν το μύθο της «Μεγάλης» ή είναι ανίκανοι να μας προστατέψουν;

5 σχόλια:

  1. Ξέρετε ότι και ο αντιδήμαρχος και ο νομαρχψιακός σύμβουλος μέλος του ΚΕΠΕ είναι από το Πολύρραχο και το Τριγωνικό αντίστοιχα;
    Άρα οι ίδιοι φταίτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι φταίνε οι κάτοικοι αν αυτούς που εκλέγουν αδιαφορούν για τα προβλήματα που έχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγκληματική παράλειψη(;), αδιαφορία (;), ανικανότητα (;), ΟΛΑ ΜΑΖΙ (;) ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πρέπει να παρέμβη αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας;
    Υπάρχει αμέλεια για εγκληματική ενέργεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να λυθεί ένα θέμα στην Ελλάδα, πρέπει να πάρει δημοσιότητα. Τότε όλοι βουλευτές, νομάρχες, νομαρχιακοί σύμβουλοι τρέχουν να το λύσουν, κάνουν προτάσεις, ερωτήσεις κλπ.
    Το κάνουν για την ψήφο και όχι από ενδιαφέρον!
    Αν όχι όλοι τουλάχιστον κάποιοι μας δουλεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.