Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΗ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν χθες στην Κοζάνη και Φλώρινα τα σωματεία εργαζομένων "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" και "ΕΝΩΣΗ"  και «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» της ΔΕΗ Α.Ε.
Στην Κοζάνη πραγματοποίησαν κατάληψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τη νομαρχία Κοζάνης και την εθνική οδό Κοζάνης - Λάρισας.
Ψήφισμα συμπαράστασης στα αιτήματά τους αναμένεται να εκδώσει και το νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης.
Επιτακτική ανάγκη χαρακτήρισε την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων υποψήφιων υπαλλήλων στη ΔΕΗ ΑΕ ο Νομάρχης Κοζάνης κ. Γ. Δακής.
Στη Φλώρινα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΗ Α.Ε. «Λυγκηστις»,  έκαναν δίωρη κατάληψη  στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πάγωμα των προσλήψεων στη ΔΕΗ Α.Ε. και ειδικότερα, για τη μη πρόσληψη των 2035 επιτυχόντων διαγωνισμού του 2007.
Ο Νομάρχης Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο αίτημα του Σωματείου.
Σύγκληση Νομρχιακών Συμβουλίων Κοζάνης και Φλώρινας.
Συγκαλείται σήμερα έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης, καθώς και έκτακτη συνεδρίαση του «Συμφώνου Συνεργασίας - Συνύπαρξης της ΔΕΗ Α.Ε. με την Τοπική Κοινωνία» στις 19 Φεβρουαρίου, για διαβούλευση και λήψη αποφάσεων στην κατεύθυνση στήριξης των στρατηγικών συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας θα συνεδριάσει εκτάκτως, προκειμένου να προβεί στην έκδοση ψηφίσματος υπέρ της πρόσληψης προσωπικού από τη ΔΕΗ ΑΕ.


 

2 σχόλια:

  1. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε χτες το «πράσινο φως για την πρόσληψη στη ΔΕΗ, των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ν.Σ. Κοζάνης στη συνεδρίαση αποφάσισε: "Την άμεση πρόσληψη όλων των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς της Δ.Ε.Η. Α.Ε. με απόρριψη κάθε διαδικασίας τμηματικών προσλήψεων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.