Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΙΝΔΙΑ: Η ζωή μιας φυλής ίδια με την κινηματογραφική ταινία "Avatar"!

ΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ AVATAR
Στην Ινδία τα μέλη της φυλής Dongria Kondh τα έχουν βάλει με την Βρεττανική μεγαλοεταιρεία Vedanta που θέλει να κάνει εξορύξεις βοξίτη στους ιερούς λόφους της περιοχής όπου ζει η φυλή. Στην ιερή περιοχή πιστεύουν οτι ζει ο θεός Niyam Raja και εξαρτούνται... από αυτή για την καλλιέργεια και τα ζώα τους.
Με την βοήθεια της Διεθνούς Αμνηστίας απεύθυναν και έκκληση στον δημιουργό της ταινίας Avatar, James Cameron γιατί η πλοκή του έργου μοιάζει πολύ με την δική τους περίπτωση.
Οι κάτοικοι της Pandora θέλουν να αποτρέψουν τις εξορύξεις των γήινων κάτω από το ιερό τους δέντρο. H εταιρεία αυτή προκαλεί αντιδράσεις γενικότερα στην Ινδία γιατί οι επιχειρήσεις της προκαλούν μολύνσεις στο νερό και απειλούν την υγεία των κατοίκων στις περιοχές όπου βρίσκονται τα μεταλλεία.





ΠΛΑΝΗΤΗΣ PANDORA
Οι κάτοικοι του πλανήτη Pandora αντιμετώπισαν τους ανθρώπους από τη γη.
Στην κινηματογραική ταινία avatar
"Οι άνθρωποι έχουν βάλει στο μάτι τον φυσικό πλούτο του πλανήτη και πρώτα προσπάθησαν να 'εξευγενίσουν' τους ιθαγενείς, μαθαίνοντας τους τη γλώσσα και άλλα 'βάρβαρα' έθιμα.
Όταν αποτυγχάνουν στρέφονται στην γνωστή συνταγή του βίαιου πολέμου".




3 σχόλια:

  1. Παντού οι εταιρείες να αρπάξουν με το καλό ή με το κακό, παντού ίδια τακτική.
    Τι τραβάει ο απλός κοσμάκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εταιρείες μας βλέπουν όλους σαν Dongria Kondh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 14 συλλήψεις πολιτών σήμερα στη Σπίνα Χανίων για το Αιολικό πάρκο Ενταση σήμερα στο χωριό Σπίνα στα Χανιά με αφορμή τη δημιουργία αιολικού πάρκου από την εταιρεία «Αιολική Μουσούρων».
    Πολίτες που διαμαρτύρονται ότι καταπατώνται οι περιουσίες τους,εμπόδισαν το πρωί τα μηχανήματα της εταιρείας να προχωρήσουν σε διάνοιξη του δρόμου για να αρχίσουν οι εργασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.