Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Γερμανικοί πολιτικοί και γερμανικά πιστωτικά ιδρύματα πρωταγωνιστούν με δηλώσεις και παρεμβάσεις τους στο άθλιο κερδοσκοπικό παιχνίδι που διαδραματίζεται αυτές τις μέρες σε βάρος του ελληνικού λαού. Η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να αντιστέκεται στο ελάχιστο, σύρεται σ’ ένα λαβύρινθο σκληρότατων και καταστροφικών για τον τόπο νεοφιλελεύθερων πολιτικών, εκλιπαρώντας για δηλώσεις «αλληλεγγύης» και «κατανόησης» από τα ισχυρά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δη από την Γερμανία.
Όπως όμως καταγγέλλει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με επιστολή του στον πρωθυπουργό στις 28 Δεκεμβρίου του 2009, η «Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης προς την Ελλάδα, αφού δεν έχει ακόμα καταβάλλει τις οφειλές της εξαιτίας των τεράστιων ζημιών που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τόσο στην οικονομική υποδομή της χώρας, όσο και στον ελληνικό πληθυσμό».
Γι’ αυτό και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης ζητά από την Ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει επιτέλους από την Γερμανία αυτά που μας οφείλει:
1) 7,100 δις δολάρια (αγοραστικής αξίας 1958) πλέον τους τόκους, που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα.
2) Την εξόφληση του κατοχικού δανείου ύψους 3,5 δις δολαρίων, πλέον τους τόκους.
3) Την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής.
4) Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που έκλεψαν τα γερμανικά στρατεύματα.
Επειδή οι αναβολές που εξασφάλισε η Γερμανία για την εξόφληση των πολεμικών της χρεών έληξαν το 1995.
Επειδή οι Ελληνικές Κυβερνήσεις έχουν τεράστια ευθύνη, αφού μέχρι σήμερα δεν επιδίωξαν την είσπραξη των παραπάνω οφειλών.
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
1. Ποιο είναι το συνολικό ύψος των πολεμικών χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι;
2. Για ποιο λόγο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και η σημερινή κυβέρνηση αυτού του κόμματος δεν έχει δραστηριοποιηθεί μέχρι σήμερα για την διεκδίκηση των οφειλών αυτών;
3. Σκοπεύουν να διεκδικήσουν άμεσα τις παραπάνω οφειλές της Γερμανίας προς την χώρα μας; Τι πρωτοβουλίες προτίθενται να λάβουν προς αυτή την κατεύθυνση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.