Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ:ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ"

Στη συγκέντρωση του συνδυασμού ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, που έγινε χθες 03-02-2010 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ν.Σ. της Ν.Α. Κοζάνης ακουστήκαν αρκετές και διαφορετικές απόψεις.
Οι παρόντες Λάζαρος Μαλούτας Δήμαρχος Κοζάνης και οι Αντιδήμαρχοι Κοζάνης Γ. Παπαγεώργιου, Π. Τομπουλίδου, Θ. Μπασδάρης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πτολεμαΐδας Α. Βούρας, οι πρόεδροι των Δ.Σ. Κοζάνης Α. Σιώμου και Ελλησπόντου Α. Ποσινακίδης καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Αιανής Α. Σιαμπανόπουλος, ο Δ.Σ. Κοζάνης Γ. Κοκκαλιάρης, ο πρώην Αντινομάρχης, Αντιδήμαρχος και νυν Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας και του εκθεσιακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Π. Αποστολίδης, τίμησαν με την παρουσία τους τη συγκέντρωση.
Τους προσκεκλημένους αλλά και τους φίλους του συνδυασμού καλωσόρισε ο προεδρεύων της συγκέντρωσης Γ. Μητλιάγκας.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γ. Αποστολίδης τόνισε με έμφαση ότι η χώρα έχει ανάγκη από τη διοικητική μεταρρύθμιση καθώς η αποκέντρωση είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη.
Για την αναγέννηση της αυτοδιοίκησης χρειάζεται:
“ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ παντού”
Η καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικό σύστημα είναι «εκ των ων ουκ άνευ» καθώς αποτελεί τη «λυδία λίθο», για την επιτυχία, προσπάθεια, αναγέννηση της αυτοδιοίκησης.
“Δεν χρειαζόμαστε είπε την Κρατική Περιφερειακή Διοίκηση παρά μόνο αν δεν θέλουμε πραγματική Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και ο έλεγχος των αποφάσεων της Αυτοδιοίκησης πρέπει να γίνεται από ανεξάρτητη αρχή και όχι από κυβερνητικούς εντολοδόχους.”
“Θέλουμε πραγματική Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και όχι Περιφερειακή Ομοσπονδία Νομών” είπε τονίζοντας την αντίθεσή του στην εκλογή συμβούλων ανά γεωγραφική ενότητα.
Τις απόψεις τους ανέπτυξαν στη συνέχεια οι:
• Γιώργος Χιωτίδης, που μίλησε για το συμμετοχικό προϋπολογισμό
• Παναγιώτης Αποστολίδης, Πρόεδρος της Συν/κής Τράπεζας Δ.Μακεδονίας
• Αλέκος Ποσινακίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ελλησπόντου
• Αντώνης Σιαμπανόπουλος πρώην πρόεδρος Δ.Σ. Αιανής
• Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης
• Αθανάσιος Βούρας, Αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας
• Τσικαρδάνη Δώρα
• Βασδάρης Θεόδωρος
• Μάνιος Παναγιώτης
• Καδόγλου Σάκης
• Μπελιάς Μάκης
Κλείνοντας την εκδήλωση ο Γ. Αποστολίδης τόνισε “πως επειδή αυτή η μεταρρύθμιση πρέπει να είναι δημοκρατική θα πρέπει να επιτρέψει στις τοπικές κοινωνίες να διατυπώσουν την άποψη τους και να προχωρήσουν εθελοντικά σε συγχωνεύσεις σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα δύο ετών. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται επίσης να διαφοροποιηθεί και ο χρόνος διενέργειας των εκλογών στον α΄ και τον βʼ βαθμό της Αυτοδιοίκησης” είπε ευχαριστώντας όλους για την συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.