Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Ετοιμάζουν τον μεγάλο αδελφό, ελευθερία έκφρασης, τέλος.

Δεν θέλουν καμία αντίδραση για τον τελικό τους σκοπό…...
Την σύναψη της συμφωνίας ACTA (Anticounterfeiting Trade Agreement) για την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της εμπορίας των παραποιημένων προϊόντων με 38 άλλες χώρες διαπραγματεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για τη συμφωνία ACTA, τους ενδεχόμενους κινδύνους που προκύπτουν, για το διαδίκτυο ως θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη, καθώς και για τα μέτρα που θα λάβει στο εξής για την προάσπιση του δικαιώματος αυτού. μίλησε στο tvxs.gr, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Λαμπρινίδης.
Η διαδικασία αυτή, όμως, έχει κρατηθεί μυστική από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ίδια στιγμή που υπάρχουν υποψίες ότι η τελική συμφωνία θα περιέχει διατάξεις οι οποίες θα περιορίζουν θεμελιώδη δικαιώματα, όπως αυτά της ελευθερίας έκφρασης, της ιδιωτικότητας, ακόμα και της πρόσβασης στο Internet.
Συγκεκριμένα από απόρρητα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει προκύπτει ότι θα δίνεται η δυνατότητα σε ιδιωτικές εταιρείες να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των πολιτών στο διαδίκτυο και να διακόπτουν την πρόσβασή τους σε αυτό σε περίπτωση μη αποδεκτών δραστηριοτήτων.
Την αντίδρασή τους εξέφρασαν τέσσερις ευρωβουλευτές, μεταξύ αυτών ο κ. Σταύρος Λαμπρινίδης του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι απαιτούν την άμεση δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και καταδικάζουν κάθε ενδεχόμενο παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών στο διαδίκτυο.
Οι ευρωβουλευτές που συνυπογράφουν τη δήλωση αυτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι οι Francoise Castex (Σοσιαλιστές, Γαλλία), Alexander Alvaro (Φιλελεύθεροι, Γερμανία) και Zuzana Roithova (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Τσεχία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.