Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ: Το Καγκουρό και το πρόβατο.

Μια φορά και έναν καιρό σε μια φτωχή φάρμα, τα αφεντικά της αποφάσισαν να συλλάβουν το καγκουρό και το πρόβατο, που με τις πράξεις τους είχαν οδηγήσει τη φάρμα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Κάλεσαν το συμβούλιο των σοφών - τον μπούφο και τη στρουθοκάμηλο - να σκεφτούν και να προτείνουν τα μέτρα που έπρεπε να πάρουν για να σώσουν τη φάρμα και να τιμωρήσουν όπως άξιζε τους φταίχτες που προξένησαν τόσο μεγάλο κακό στη φάρμα.
Ο μπούφος και η στρουθοκάμηλος συσκέφτηκαν και πρότειναν στα αφεντικά τα μέτρα που έπρεπε να πάρουν για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να σωθεί η φάρμα.
Πρότειναν, λοιπόν, ότι το καλύτερο μέτρο που μπορούσαν να πάρουν τα αφεντικά για να τιμωρήσουν τους φταίχτες αλλά και για να φανούν μεγαλόψυχοι «τον εγκλεισμό τους σε έναν περιφραγμένο χώρο μέσα στον οποίο θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθερα, αλλά περιορισμένα».
Τα αφεντικά τότε αποφάσισαν να περιφράξουν ένα χώρο της φάρμας και έκλεισαν μέσα τους φταίχτες το καγκουρό και το πρόβατο.
Την επόμενη μέρα που πήγαν τα αφεντικά στη φάρμα, είδαν το καγκουρό να κόβει βόλτες έξω από τον περιφραγμένο χώρο και το πρόβατο να κοιμάται σε μια γωνιά μέσα στον περιφραγμένο χώρο.
Σκέφτηκαν ότι το ύψος της περίφραξης ήταν χαμηλό και αποφάσισαν να αυξήσουν το ύψος του φράχτη άλλα τρία μέτρα.
Το επόμενο πρωί όταν πήγαν πάλι στη φάρμα, είδαν την ίδια εικόνα. Το καγκουρό να κόβει βόλτες έξω από τον περιφραγμένο χώρο και το πρόβατο να κοιμάται στην ίδια γωνιά.
Ξέροντας τα αφεντικά ότι το καγκουρό πηδάει πολύ ψηλά, αύξησαν το ύψος του φράχτη στα εννιά και μετά στα δώδεκα μέτρα, αλλά πάλι κάθε πρωί έβρισκαν το καγκουρό έξω από τον περιφραγμένο χώρο και το πρόβατο να κοιμάται στη συνηθισμένη γωνιά.
Συνέχισαν την ίδια ιστορία, κάθε μέρα και πιο ψηλό φράχτη.
Τo πρόβατο βλέποντας κάθε μέρα να αυξάνουν τα αφεντικά το ύψος του φράχτη ρωτάει με απορία το καγκουρό:
- Πόσο ψηλά πιστεύεις ότι θα τον φτάσουνε το φράχτη;
- Πιθανόν 50 μέτρα, εκτός αν κάποιος σκεφτεί να κλειδώνει την πόρτα τα βράδια.

Delino: Μη με ρωτήσετε το δίδαγμα κλπ. Κάθε ομοιότητα είναι συμπτωματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.