Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ: Τι γίνεται με μας, ρε παιδιά!!!

ΠΗΓΗ: ENERGEIAKOZANI

Πολύ θετικό το γεγονός της Μ.Π.Ε για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης και της Μαυροπηγής, αλλά, πέρα από αυτά, τι γίνεται με το Μαυροδένδρι; Εδώ και καιρό προσπαθούμε να κάνουμε γνωστό στην κοινωνία αλλά και στους αρμόδιους φορείς πως υπάρχουμε και ανησυχούμε, αλλά μάταια! Ίσως φταίμε εμείς, που η φωνή μας δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θα έπρεπε και, αν από κάπου θα πρέπει να αρχίσουμε την κριτική, πρώτα θα πρέπει να αρχίσουμε από τον εαυτό μας. Αλλά, πέρα από τις δικές μας ευθύνες, νιώθουμε λίγο σαν να μην μας υπολογίζει κανείς, νιώθουμε σαν να μη θέλει κανείς να ασχοληθεί και με τις δικές μας αβεβαιότητες για το μέλλον.
Μελέτη βιωσιμότητας Μαυροδενδρίου.
Πριν από κάποιους μήνες (Μάρτιος 2009) ο νομάρχης Κοζάνης εξάγγειλε τη μελέτη βιωσιμότητας του Μαυροδενδρίου δεδομένου της διάνοιξης του ορυχείου Ποντοκώμης, και μάλιστα το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στον τοπικό πόρο με πίστωση 50.000 ευρώ. Από τότε όμως καμία εξέλιξη, ούτε φύλλο δεν κουνήθηκε! Μήπως αυτή η δέσμευση έγινε απλώς για να ρίξει στάχτη στα μάτια μας;
Και άμα δεν έχει πρόθεση να την κάνει τη μελέτη η νομαρχία, ας την κάνει ο δήμος μας!
Ομιλία κ. Ζερβού στην Ποντοκώμη
Στην εκδήλωση, παρουσία πλήθους κόσμου στο αμφιθέατρο Ποντοκώμης με την παρουσία του κ. Ζερβού αρνήθηκαν να μας δώσουν το λόγο, λες και εμείς δεν είμαστε μέρος του δήμου Υψηλάντη, λες και δεν υπάρχουν και άλλες απόψεις.
Γιατί δυο μέτρα και δύο σταθμά;
Τοπικός Πόρος (Ανάπτυξης;).

Επειδή επίκειται διοικητική μεταρρύθμιση, τι θα γίνει με τον τοπικό πόρο; Πώς θα διασφαλιστεί ότι ένα σημαντικό κομμάτι αυτού του πόσου θα επενδύεται στους λιγνιτικούς πρώην δήμους; Και πότε επιτέλους θα πάψει ο λαϊκισμός με το θέμα του πόρου και θα επενδύεται για την εξυπηρέτηση του σκοπού για τον οποίο θεσμοθετήθηκε;
Εν κατακλείδι και για να μην κουράζουμε, ας μας πουν ότι σε αυτόν τον τόπο δεν έχουμε και πολύ μέλλον, ας παραδεχτούν πως μας προορίζουν για θυσία στο βωμό της εξόρυξης. Ούτως ή άλλως, έννοιες όπως, προστασία φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, ορθολογική διαχείριση φυσικών πόρων, αειφόρο ανάπτυξη, έχουν χάσει εδώ και χρόνια σε αυτήν την περιοχή την όποια τους σημασία.
Και επειδή δε μας μένουν και πολλά να κάνουμε, σύντομα θα καλέσουμε τους πολίτες του χωριού να αναλάβουμε όλοι μαζί επιτέλους τις ευθύνες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.