Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ: Στις βροχοπτώσεις αποδίδεται το ρήγμα.

Στις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το περασμένο χρονικό διάστημα αποδίδει το ΙΓΜΕ το ρήγμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Μαυροπηγής, όπως αναφέρει το σχετικό πόρισμα που επιδόθηκε στο Δήμο Πτολεμαΐδας.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πτολεμαΐδας Αθανάσιο Βούρα, το πόρισμα επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα επιφανειακό ρήγμα βάθους ενός μέτρου και πλάτους 40 εκατοστών. Στο πλαίσιο της παρακολούθησης του φαινομένου εγκαταστάθηκαν στην περιοχή αποκλισιώμετρα, τα οποία θα εκτιμήσουν την ενδεχόμενη μετακίνηση του ρήγματος.
«Από τα λεγόμενα του ΙΓΜΕ δεν προκύπτει συσχέτιση της ρηγμάτωσης με την δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή, γεγονός που αφήνει περιθώρια για επιφυλάξεις εκ μέρους του δήμου και των κατοίκων σχετικά με το πόρισμα» τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Βούρας και αναφέρει ότι ο δήμος Πτολεμαΐδας έχει έρθει σε επαφή με επιστημονικούς φορείς που θα εξετάσουν και αυτοί το φαινόμενο.
«Δε δημιουργείται μια ρωγμή τριακοσίων μέτρων μήκους μόνο από τη βροχή» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα ανακοινώσει στα τέλη του μήνα τις επόμενες κινήσεις του.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η ανησυχία των κατοίκων παραμένει.
Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ο δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει στην πλήρη καταγραφή των ζημιών (ρωγμές σε αρκετές κατοικίες) από τη στιγμή που δεν μπορούν να δοθούν αποζημιώσεις από τη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.