Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: «Συντεταγμένη πτώχευση της Ελλέδας» για να σωθεί το ευρώ!!!

μέσω της περιοδικής περιστολής κυριαρχικών δικαιωμάτων
Το ενδεχόμενο «συντεταγμένης» πτώχευσης της Ελλάδας αφήνει ανοιχτό ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, ώστε, όπως λέει, να διασωθεί το ευρώ.
«Προκειμένου να σταθεροποιηθεί το ευρώ, δεν πρέπει να υπάρχει πλέον ακόμη και βραχυπρόθεσμα καμία απαγόρευση σκέψεων», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ρέσλερ σε άρθρο που φιλοξενεί η εφημερίδα «Die Welt» στην έκδοση της Δευτέρας.
Ο κ. Ρέσλερ συμπεριλαμβάνει στις ενδεχόμενες ενέργειες «εν ανάγκη και μία συντεταγμένη πτώχευση της Ελλάδας, εάν υπάρχουν τα απαραίτητα προς τούτο εργαλεία».
Ζητεί μάλιστα να καταστεί εφικτή η συντεταγμένη πτώχευση ως έσχατο βήμα.
Στόχος ενός τέτοιου βήματος είναι «να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του πληττόμενου κράτους, ενδεχομένως και μέσω της περιοδικής περιστολής κυριαρχικών δικαιωμάτων», γράφει ο κ. Ρέσλερ.
Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, στη διαδικασία αυτή κατά τον υπουργό θα πρέπει να υπάρχει και «ουσιαστική συμμετοχή» των ιδιωτών πιστωτών.
Ο Ρέσλερ ασκεί κριτική στις χώρες που βρίσκονται σε κρίση χρέους για ανεπαρκείς προσπάθειες εξυγίανσης, που υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και των αγορών στο κοινό νόμισμα, όπως λέει. «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι εμείς συναρτούμε τη συμφωνηθείσα βοήθεια με τη δραστηριοποίηση της ίδιας της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.