Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Φέτος τα σχολικά βιβλία θα τα φέρει ο Αι-Βασίλης!!!

Υπουργείο Παιδείας: Πρώτα ο μαθητής!!!
Πραγματικά θα ήθελα να συγχαρώ το υπουργείο Παιδείας και όλους τους συναρμόδιους για το σύνθημα που έχουν επιλέξει: Πρώτα ο Μαθητής.
Αφού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ζήσαμε τις κρίσεις των διευθυντών, όπου το υπουργείο έβγαζε δελτία τύπου για να διορθώσει το αλαλούμ που προέκυψε μεταξύ των υποψηφίων συμβούλων και διευθυντών κατάφερε να κάνει τις κρίσεις.
Άντε, η καθυστέρηση αυτή δεν είχε αντίκτυπο στους μαθητές.
Το ότι 30 Αυγούστου ανακοίνωσε τις αποσπάσεις εκπ/κών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ το καταπίνουμε και αυτό. Το ότι είναι 3 Σεπτεμβρίου και οι διευθύνσεις δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τα κενά και οι εκπαιδευτικοί που είναι στη διάθεση ή που ζητούν απόσπαση εντός της περιοχής του δεν ξέρουν πού θα πάνε, άντε το καταπίνουμε και αυτό.
Το γεγονός ότι δεν έχει ούτε ένα βιβλίο, εδώ τι γίνεται;
Με τα λεγόμενα του ίδιου του υπουργείου θα έρθουν όλα μέχρι το Νοέμβρη!!! Κατά την προσωπική μου άποψη και γνωρίζοντας πλέον ότι το συγκεκριμένο υπουργείο έχει τη μοναδική ικανότητα την πιο εύκολη διαδικασία να την μετατρέπει σε περίπλοκη, πιστεύω ότι θα έρθουν τα βιβλία με τον ερχομό του Αι-Βασίλη.
Και τι προτείνει μέχρι τότε; (Ψηφιακό Σχολείο)
Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να αναπαράγουν σε cd την ύλη και τα μοιράσουν στα παιδιά.
Φανταστείτε στο δημοτικό, με τους μικρούς μπόμπιρες, να έχουν ένα cd στα χέρια τους. Το φρίσμπει θα πάει και θα έρθει. Και άντε και τα κρατάνε αυτά που έχουν υπολογιστή. Υπάρχουν και παιδιά που δεν έχουν. Τι λέει το υπουργείο; Το σχολείο να φωτοτυπήσει το μάθημα. Και σας λέω απλά: 5 μόνο φωτοτυπίες να χρειάζεται το κάθε παιδί την ημέρα-ελάχιστες βάζω, όσοι έχετε παιδιά σε σχολείο καταλαβαίνετε ότι ο αριθμός είναι μικρός - επί! 350 παιδιά μας κάνει 1750 φωτοτυπίες την ημέρα. Πού θα βρει αυτό το έρμο το χαρτί αυτό το σχολείο; Τα τόνερ που θα τελειώσουν σ χρόνο dt με τι λεφτά θα αντικατασταθούν;
Συνεχίζω λοιπόν μιας και κάποιος, λογικά θα ρωτήσει μα αφού κάνουν τα παιδιά πληροφορική υπάρχουν υπολογιστές. Αμέ, υπάρχουν το πολύ 10, και αυτά όχι σε όλα τα σχολεία. Ποιο παιδί θα πρωτοπάρει. Και άντε να φέρουμε και οι δάσκαλοι τους φορητούς μας υπολογιστές. Με ποιόν προτζέκτορα θα τα δείξουμε στα παιδιά;
Λοιπόν το υπουργείο να κοιτάξει να σοβαρευτεί και να δώσει μια πιο πρακτική λύση.
Ούτε τα παιδιά φταίνε σε τίποτα, ούτε και εμείς που προσπαθούμε τώρα που έχουμε επιστρέψει στα σχολεία να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Γιατί δεν είναι ούτε μια μέρα ούτε δυο.
Και επιτέλους δεν χρωστάμε για άλλη μια φορά να πληρώνουμε λάθη του εκάστοτε υπουργείου και να προσπαθούμε να βγάζουμε τα κάστανα από τη φωτιά!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.