Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Μετά την ψήφιση του νόμου «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» διαμορφώθηκε μια νέα κατάσταση τόσο στο σύστημα διακυβέρνησης, όσο και στη συγκρότηση των νέων δήμων.
Πολλές οι διαφωνίες, κυρίως για το χωροταξικό του νέου δήμου Σερβίων - Βελβεντού, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες. Ο νέος σχεδιασμός, αφού δεν έλαβε καθόλου υπόψη τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, δημιούργησε επικίνδυνα φαινόμενα διατάραξης της συνοχής των.
Η νέα όμως πραγματικότητα που διαμορφώθηκε με την ψήφιση του νόμου, φέρνει τις τοπικές κοινωνίες μπροστά σε νέες προκλήσεις. Προκλήσεις που απαιτούν να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ολοκληρωμένη, ισόρροπη και ισομερή οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή.
Η κοινωνική συνοχή απαιτεί τη διατήρηση και την ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών. Αυτό θα επιτευχθεί με τη λύση των προβλημάτων και με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μέσα από τη βελτίωση των υποδομών σε υγεία, μέριμνα, εκπαίδευση, αθλητισμό, πολιτισμό, περιβάλλον, συγκοινωνία, επικοινωνία.
Η ολοκληρωμένη, ισόρροπη και ισομερή οικονομική ανάπτυξη προϋποθέτει την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων ολόκληρης της περιοχής αλλά και την αξιοποίηση των επιμέρους αναπτυξιακών δυνατοτήτων κάθε τόπου.
Η περιοχή μας συρρικνώνεται πληθυσμιακά καθημερινά. Οι νέοι φεύγουν γιατί τίποτε δε βελτιώνεται, τίποτε δεν προχωράει, τίποτε δεν προγραμματίζεται, τίποτε δεν υλοποιείται. Η καθημερινή υποβάθμιση των συνθηκών ζωής σε όλους τους τομείς έχει λάβει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις.
Επειδή δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε άλλο και να ανεχόμαστε τη συνεχή υποβάθμιση της καθημερινής μας ζωής, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία ενεργοποίησης των συμπολιτών μας, που τους ενώνει το όραμα μιας δημιουργικής κοινωνίας.
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που, όταν αφορά τον τόπο σας και το μέλλον των παιδιών σας, δε θεωρείτε τον εαυτό σας δεξιό, αριστερό ή κεντρώο.
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών έχει σαν στόχο την παρέμβαση στα δημοτικά δρώμενα.
Είναι ώρα να αντιδράσουμε, να ενεργοποιηθούμε, να ενδιαφερθούμε, να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε, να αγωνιστούμε, να υλοποιήσουμε.
Για να μπορέσει η κοινωνία μας να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις και προοπτικές, χρειάζεται νέους ανθρώπους, υπεύθυνους, ανιδιοτελείς, συνεργατικούς, με γνώσεις και οράματα, με διορατικότητα και διοικητικές ικανότητες.
Πολίτες που θα τολμήσουν να βάλουν στο περιθώριο τις κομματικές ή άλλες ταυτότητες.
Πολίτες οι οποίοι πιστεύουν στις δυνατότητες αυτού του τόπου, ενδιαφέρονται πραγματικά και αγωνιούν για το μέλλον του.
Πολίτες με ισχυρή θέληση, γνώση και αποφασιστικότητα να παλέψουν για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.
Πολίτες αποφασισμένους να προσπεράσουν αναχρονιστικές τακτικές, ξεπερασμένες αντιλήψεις και κομματικές εξαρτήσεις.
Πολίτες που πιστεύουν ότι η ευημερία και η πρόοδος της περιοχής δε θα μας χαριστεί από κανέναν, αλλά εμείς θα την κατακτήσουμε με τη δική μας διαρκή προσπάθεια.
Ζητάμε τη συμμετοχή σας στην Δημοτική Κίνηση Πολιτών.
Μοναδικό κριτήριο για τη συμμετοχή σας «η αγάπη για τον τόπο μας».

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ
1. Σύντομα θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τον τόπο και την ημερομηνία συνάντησης όλων όσων εκδηλώσουν την επιθυμία τους για συμμετοχή.
2. Στη συνάντηση
- θα συζητηθεί και θα εγκριθεί η ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης Πολιτών,
- θα γίνει η εκλογή της συντονιστικής επιτροπής
- και θα καθοριστούν οι διαδικασίες επιλογής του επικεφαλής της Κίνησης.
3. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο παρακάτω τηλέφωνο και e-mail:
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο επαφής: 6957627222
e-mail: diavouleusi@gmail.com
Διεύθυνση site: http://dimotiki-diavouleusi.blogspot.com/

2 σχόλια:

  1. Σωστή κίνηση αλλά με πολλές δυσκολίες.
    Προσοχή από τα λαμόγια που θα θελήσουν να την εκμεταλλευτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό είναι η κίνηση να φτάσει στη συγκρότηση ψηφοδελτίου γιατί αυτό δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
    Αν το καταφέρει μέσα στις σημερινές συγκυρίες θα πάρει και τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.