Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ: Άλλο να σου το λένε και άλλο να το βλέπεις!!!

Έκπληκτη η Τίνα Μπιρμπίλη αντίκρισε τα ραγισμένα σπίτια στους Ανάργυρους του νομού Φλώρινας...
"Είναι απίστευτο. Άλλο να σου το λένε και άλλο να το βλέπεις”.
Με αυτή τη φράση η Τίνα Μπιρμπίλη δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξή της όταν είδε τα ραγισμένα σπίτια στους Ανάργυρους του νομού Φλώρινας.
Αμέσως δεσμεύτηκε ενώπιον των κατοίκων ότι “μόλις επιστρέψουμε στην Αθήνα, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, θα δούμε στα σοβαρά το θέμα της μετεγκατάστασης”.
Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο πλαίσιο της περιοδείας της στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας και στο ενεργειακό κέντρο της περιοχής, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό και τον γ.γ. του υπουργείου Κώστα Μαθιουδάκη, επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι το δημοτικό διαμέρισμα Αναργύρων του δήμου Αετού. Λίγο νωρίτερα, σε σύσκεψη στη νομαρχία Φλώρινας, ο δήμαρχος Αετού Σταύρος Αναστασιάδης την ενημέρωσε ότι “η κατάσταση στους Ανάργυρους είναι δραματική.
Τα σπίτια ράγισαν και οι άνθρωποι δεν μπορούν να μείνουν μέσα, ενώ τα ρήγματα από το γειτονικό ορυχείο έφτασαν μέσα στο χωριό”.
Η υπουργός διαβεβαίωσε τον δήμαρχο λέγοντας πως θα ερχόταν στους Ανάργυρους να δει την κατάσταση από κοντά. Η αυτοψία τη συγκλόνισε, καθώς, μόλις είδε τις ρωγμές στο εσωτερικό του σπιτιού του Ανδρέα Καρυπίδη, ομολόγησε πως “δεν μπορεί κανείς να μένει εδώ μέσα”.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, ο οποίος, να σημειωθεί, επισκέφτηκε πρόσφατα την περιοχή και γνώριζε το πρόβλημα, δήλωσε: “Πείστηκα για τη μετεγκατάσταση”.
Σχόλιο Delino: Πήπως πρέπει να έρχονται πιο συχνά για να δουν τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής; Άλλο να τους τα λένε, άλλο να τα βλέπουν και άλλο να τα βιώνουν, όπως τα βιώνουν οι τοπικές κοινωνίες.

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία-Χρήστος Βήττας
Εμείς το πήραμε από το Σύλλογο Ποντοκώμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.