Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟ ΝΟΜΟ 3852/2010 ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νόμος του κράτους και τυπικά είναι πλέον ο «Καλλικράτης» (Ν 3852/2010), καθώς δημοσιεύθηκε την περασμένη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 στο Φύλλο 87 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.
Πρόκειται για το τελικό κείμενο που αριθμεί 1920 σελίδες και περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατά τη συζήτηση στη Βουλή.
Χρήσιμος για όσους θέλουν να είναι υποψήφιοι και όχι μόνο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ Α87/Ν 3852/2010

9 σχόλια:

 1. τα εκλεγμενα μελη σε τοπικά συμβουλια εχουν δικαιωμα να κάνουν αιτηση αποσπασης για να ειναι κοντα στον τοπο που εκλεχτηκαν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φυσικά πιστεύω ότι τα μέλη των τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων πρέπει να δικαιούνται απόσπασης για να είναι στον τόπο εκλογής τους.Κι αυτό για τον απλούστατο λόγο γιατί τα τοπικά συμβούλια είναι τριμελή σύμφωνα με τον Καλλικράτη. Οπότε άν λείπουν ένα ή δύο μέλη πώς θα παίρνονται οι αποφάσεις? Όταν ένας υπάλληλος δουλεύει μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα ή μερικές εκατοντάδες μίλια μακριά από τον τόπο εκλογής του πώς θα παίρνει μέρος στις συνεδριάσεις? Πιστεύω ότι ο νόμος του Καποδίστρια στο συγκεκριμένο σημείο ήταν πιο πλήρης. Ο Καλλικράτης εδώ παρουσιάζει ένα κενό. Δεν συμβαδίζει να είσαι δημόσιος υπάλληλος στην οργανική σου θέση και παράλληλα τοπικός σύμβουλος χιλιόμετρα μακριά.Βρείτε μια λύση.!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προβλεπεται αδεια 30 ημερων περαν της κανονικης για συμμετοχη στα συμβουλια κλπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κύριε ανώνυμε έχεις ταξιδέψει ποτέ Ηράκλειο Κρήτης - Δράμα για να διαπιστώσεις πόσα είναι τα έξοδα;Ή μήπως θα τα βάλει το κράτος μας που προβλέπει για όλα; Και μη μου θέσεις το ζήτημα της παραίτησης γιατί τότε καταστρατηγούνται οι αποφάσεις μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει...
  Μπορεί να είναι υποψήφιος για τη θέση του Συμπαραστάτη του δημότη κάποιος ο οποίος/α δεν είναι δημότης του συγκεκριμένου δήμου αλλά γειτονικού και βεβαίως είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και διαθέτει μεγάλο κύρος???
  Στην παραπάνω περίπτωση εμπίπτουν αρκετοί υποψήφιοι στο δήμο Αθηναίων!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡ. 8 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 139 ΤΟΥ ΚΚΔ Ν 3463/2006 ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΚΑΛΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΚΟΥΣ ΠΕΤΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΕΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΣΠΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Η ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΛΗΣΙΟΝ Η ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΑΠΡΟΣΟΠΤΑ ΤΑ ΚΑΘΗΝΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΚΜΗΡΙΜΕΝΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΣ. ΤΩΡΑ Η ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΑΡ. 7 ΑΡΘΡΟ 93 Ν.3582/2010 Ν ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗ ΠΡΟΣΚΟΜΑΤΑ ΓΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ . ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΗΜΑ ΑΥΤΗ Η ΒΑΝΑΥΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.....................................................................................................................ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αραμπατζής Πασχάλης22 Ιανουαρίου 2012 - 11:19 μ.μ.

  Απ΄ευθείας ανάθεση προμήθειας υλικών σε πρόεδρο τοπικού συμβουλίου δημοτικής κοινότητας, δηλαδή οικονομική συνδιαλλαγή με αιρετό κατ΄επέκταση είναι ποινικό αδίκημα ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. αρε λαμογια αχρηστοι δημοσιοι υπαλληξλοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. για να εκπεσει καποιος αιρετος πρεπει να ταλεσιδικησει η αποφαση του δικαστηριου η οχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.