Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΚΕΠΚΑ: ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΛΥΣΗ, ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, από το 2004, είχε θέσει το πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και των συνεπειών τους και είχε ζητήσει, τότε, τη δημιουργία πτωχευτικού δικαίου καταναλωτών.
Ο στόχος ήταν διπλός.
Αφενός να βοηθηθούν οι καταναλωτές, που εξ αιτίας κάποιων δυσάρεστων ή απρόβλεπτων γεγονότων ή ατυχών επιλογών κινδυνεύουν να χάσουν περιουσίες, να μείνουν χωρίς κατοικία, να έχουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη, να ταλαιπωρούνται και να βρίσκονται σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα τον οικονομικό και κοινωνικό τους αποκλεισμό και την αδυναμία επανένταξής τους.
Αφετέρου να πιεστούν τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα να προχωρήσουν, σε υπεύθυνη δανειοδότηση. Ο κίνδυνος απαλοιφής χρεών θα θέσει τις τράπεζες, προ των ευθυνών τους, ώστε να υπάρχει πρόληψη, για την υπερχρέωση νοικοκυριών και των καταναλωτών και να εφαρμοστεί, χωρίς αποκλίσεις και εξαιρέσεις το Σύστημα Συγκέντρωσης Χορηγήσεων, ο λεγόμενος Λευκός Τειρεσίας.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως αξιωματική αντιπολίτευση προώθησε το θέμα και μετά τη διαβούλευση, με τις Ενώσεις Καταναλωτών κατέθεσε σχετική πρόταση νόμου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δυστυχώς, το νομοσχέδιο δεν έγινε νόμος. Προκηρύχτηκαν εκλογές και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., στις 4 Οκτωβρίου 2009, ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ενώ, όμως, το νομοσχέδιο ήταν μια, από τις βασικές δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης και ενώ προχώρησε η διαβούλευση και το νομοσχέδιο ήταν έτοιμο, για κατάθεση, εξαιτίας και της δεινής οικονομικής θέσης της χώρας μας, στάλθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για γνωμοδότηση. Η Ε.Κ.Τ. έκανε τις δικές της επισημάνσεις και αναμέναμε, με ενδιαφέρον, την ψήφιση του νομοσχεδίου – ανάσα, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Όμως, έχουν περάσει μήνες και η υπόθεση δεν προχωράει. Οι τράπεζες, βέβαια, αισθανόμενες την πίεση ενός μελλοντικού νόμου, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν, σε ρυθμίσεις χρεών. Οι ρυθμίσεις, όμως, γίνονται, σε εθελοντική βάση και κινδυνεύουν, ανά πάσα στιγμή να διακοπούν, γιατί θα το αποφασίσουν οι τράπεζες. Επίσης, οι όροι ρύθμισης εναπόκεινται, στην καλή πρόθεση των τραπεζών.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. δεν πιστεύει ούτε εμπιστεύεται εθελοντικές δράσεις και κώδικες επιχειρήσεων.
Ζητούμε, από την κυβέρνηση, να προωθήσει το νομοσχέδιο, για τη ρύθμιση των χρεών των καταναλωτών.

6 σχόλια:

  1. Στη Θεσσαλονίκη ένας 55χρονος μπήκε σε μια τράπεζα και αυτοπυρπολήθηκε!
    Από το kozanitika.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕΧΡΙ 31 12 2010 ΧΑΝΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 138 ΤΜ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ Α ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΕΛΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΤΣΕΣ ΠΟΥΛΑΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναστέλλονται –με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή- έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2010, οι πλειστηριασμοί για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των €200.000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2006 ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΥΡΕΡ ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΛΟ ΗΜΟΥΝ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΜΕ ΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ Η ΕΥΡΟΒΑΝΚ 40000 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΓΑΜΟΔΑΝΕΙΟ ΤΟ 2005 45000 Η ΜΑΡΦΙΝ 40000 ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΚΑΡΤΑ Η ΕΘΝΙΚΗ 40000Ε ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΡΤΕΣ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΥΟ ΚΑΡΤΕΣ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ Η ΑΛΦΑ ΒΑΝΚ 15000 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η CETELEM ALLES 15000 MARFIN KARTA ALLES 5000 EPISHS ANOIKTO STHN EUNIKH ALLES 6000 ANOIKTO AKOYSTE 206000E ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΙΜΗΩΣΗ ΑΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΤΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΡΙΝΕ Α ΚΑΤΟΙΚΙΑ 138 ΤΜ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ 150000 Ε ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΜΟΥ ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΗΜΟΙΩΣΗ ΜΟΝΟ ΤΑ 120000 Ε ΕΔΙΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 5500 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2007 ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΕΥΡΩ ΕΧΩ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ 2009 ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥΛΗΣΕ 8 ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΕΡΥΣΗ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΔΕΔΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 10000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ 2006 11000 ΤΟ 2007 14000 ΤΟ 2009 ΔΗΛ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΕ ΤΡΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΗ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ 35 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ Η ΝΑ ΚΛΕΨΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΟΥ 200Ε ΑΝΤΕ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ 200 Ε ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΖΩΗ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ Α ΚΑΤΟΙΚΙΑ 138 ΤΜ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΑΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ ΣΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΛΩΒΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΤΡΕΦΩ ΣΤΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΕΓΛΩΒΙΣΤΗΚΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ 60000 ΜΟΝΟ ΛΗΞΙΠΡΟΕΣΜΑ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ Ν ΑΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΖΗΤΑΩ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Α ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΣ ΣΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ 3000 ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 1975 ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΕΛΕΥΜΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΧΑΣΩ ΤΗΝ Α ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΣ ΠΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ 30 ΤΜ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ 6000 ΔΟΣΗ ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Α ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γεια σας! μια ερωτηση . που μπορω να ρωτησω για τα υπερχρεωμενα νοικοκυρια ? κ ποτε θα βγει ?αν ξερουμε,ευχαριστω πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε, φίλη μπορείς να επικοινωνήσεις με το ΚΕΠΚΑ (ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ)
    Τηλέφωνο και επικοινωνία στη διεύθυνση
    http://www.kepka.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.