Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΒΕΛΒΕΝΤΟ: ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΡΟΣΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο Καλλικράτης στη Βουλή πριν από λίγο, τη στιγμή που κάτοικοι του Δήμου Βελβεντού προχωρούν σε απεργία πείνας και σε κατάληψη του αντλιοστασίου της ΔΕΗ στη λίμνη Πολυφύτου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο.
Υπέρ του Καλλικράτη ψήφισαν 160 βουλευτές, ενώ κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν 124 βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.
Παράλληλα, οι κάτοικοι του δήμου Βελβεντού αποφάσισαν ότι με τις πορείες διαμαρτυρίες δεν βγαίνει τίποτα, κι έτσι ξεκίνησαν απεργία πείνας.
Στο ακραίο αυτό μέσο διαμαρτυρίας προχώρησαν από τη 1 μετά το μεσημέρι, 150 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.
«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, αν η Πολιτεία δεν ικανοποιήσει το αίτημά μας για “αυτόνομο” και “ανεξάρτητο” Δήμο. Η απεργία πείνας θα είναι διαρκείας», λέει ο πρώην δήμαρχος Βελβεντού και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Θωμάς Μπελιάς.
Προανήγγειλε μάλιστα ότι, αργότερα σήμερα, θα «πολιορκήσουν» ξανά το αντλιοστάσιο της ΔΕΗ στη λίμνη Πολυφύτου, το οποίο τροφοδοτεί με νερό όλα τα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Αμυνταίου.

Παρέμβαση του Δημάρχου Καμβουνίων για την ονομασία του νέου Δήμου
Ο δήμαρχος Καμβουνίων κ. Ντοβόλης, μιλώντας στις ειδήσεις του τοπικού σταθμού ΤΟΠ Chanel επανέφερε το θέμα της ονομασίας του νέου δήμου.
"Διαφωνούμε κάθετα με τη χρήση σύνθετης ονομασίας, είχε αυτή είναι δήμος Βελβεντού -Σερβίων είτε είναι Σερβίων Βελβεντού.
Θεωρούμε πως η λογική αυτή υποτιμά το Δήμο Καμβουνίων και την κοινότητα Λιβαδερού. Διαμορφώνεται μια κατάσταση που κατατάσσει τους δημότες Σερβίων και Βελβεντού σε πολίτες πρώτης και τους υπόλοιπους δεύτερης κατηγορίας.
Ο δήμος Καμβουνίων έμεινε έξω από πολιτικά παιχνίδια για το χωροταξικό του Καλλικράτη αλλά στο σημείο αυτό τραβούμε κόκκινη γραμμή.
Ζητούμε η ονομασία του νέου δήμου να ενώνει και όχι να χωρίζει, να αποτελεί σύμβολο δημοκρατίας και όχι κατηγοριοποίησης των δημοτών.
Ζητούμε απλή ονομασία που θα εκφράζει σύνολο των πολιτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.