Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣΗΛΙΟ: Φόβοι των κατοίκων για νερό στο ορυχείο της ΜΕΤΕ!

Την ανησυχία πολλών κατοίκων του Προσηλίου, αλλά και του Τριγωνικού προκαλεί η άντληση των 30.000 κυβικών νερού τα οποία έχουν συσσωρευτεί εδώ και περίπου δυο χρόνια μέσα στο ορυχείο της ΜΕΤΕ Α.Ε. το οποίο βρίσκεται στην περιοχή. Όπως λένε, υπάρχει ο φόβος μήπως τα λιμνάζοντα αυτά ύδατα ριχτούν, μετά τη σταδιακή τους άντληση από τα δυο βυτιοφόρα οχήματα της Εταιρίας, στο γειτονικό ρέμα, το οποίο, μάλιστα, συνδέεται και με τη λίμνη Πολυφύτου.
Ωστόσο, από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της ΜΕΤΕ ξεκαθάρισαν στον «Πρωινό Λόγο» πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς τα νερά θα χρησιμοποιηθούν για τη διαβροχή των χώρων του ορυχείου και μόνο, τηρώντας, όπως σημειώνουν, τα όσα προβλέπονται από την περιβαλλοντική μελέτη.
Όπως ανέφερε στον «Π.Λ» ο Νικόλαος Μαλλιούρας, εκ μέρους των κατοίκων, «εμείς προβληματιζόμαστε γιατί αυτό νερό θα πρέπει να εξεταστεί εάν και πόσο είναι μολυσμένο, αφού θα πέσει σε ρέμα και με απόσταση 8-10 χιλιομέτρων θα φτάσει και στη λίμνη. Έχουμε ζώα και θα πρέπει να ξέρουμε τι συμβαίνει. Να μας ενημερώσουν, γιατί δεν πρέπει να πάθουμε ζημιές. Και πριν από 4-5 χρόνια είχαμε τέτοια περιστατικά και αυτό δεν θέλουμε να επαναληφθεί»
Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Ξανθόπουλος, μηχανικός-μεταλλειολόγος της ΜΕΤΕ και υπεύθυνος εργασιών σημείωσε πως πριν από κάποιους μήνες είχαν σταλεί δείγματα νερού στον «Δημόκριτο», με τα στοιχεία να δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Όπως είπε «το νερό είναι πλούτος και το προστατεύουμε, καθώς είναι μεγάλο κόστος να μεταφέρουμε νερό από τη λίμνη για τη διαβροχή. Εμείς θα έχουμε νερό στα βυτία για τη διαβροχή. Καλό θα είναι να μην ανησυχούν οι κάτοικοι και να έρθουν να μας ρωτήσουν». Ο ίδιος τόνισε πως «μπορώ να τους διαβεβαιώσω πως το νερό δεν πάει στο ρέμα. Είναι σεβαστή τους κάθε επιθυμία και θέλουμε τη συνεργασία».
Tου Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.