Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ - ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ
Πριν τρία χρόνια η εξορυκτική εταιρεία ΜΕΤΕ ΑΕ, ενεργώντας εντελώς αυθαίρετα, κατέστρεψε τμήμα της επαρχιακής οδού Τρανοβάλτου – Προσηλίου, επεκτείνοντας το ορυχείο εκτός του καθορισμένου χώρου, με την ανοχή των τοπικών αρχών, δημιουργώντας προβλήματα που έφτασαν μέχρι και τη διακοπή της συγκοινωνίας.
Μετά από αυτό και με την ανοχή του τότε Δήμου Σερβίων, του τότε Δήμου Καμβουνίων και της πρώην Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης, η εταιρεία κατασκεύασε παράκαμψη για τις ανάγκες της συγκοινωνίας. Τον Απρίλιο του 2010 η Τεχνική υπηρεσία της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης, παραλαμβάνει το έργο της παράκαμψης.
Ο δρόμος (παράκαμψη) μη έχοντας τις απαραίτητες προδιαγραφές ήταν επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς και αποτέλεσε αιτία διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης με τις αρμόδιες υπηρεσίες (Τεχνική Υπηρεσία) καθησύχαζε τους κατοίκους για την ασφάλεια της παράκαμψης, μέχρι που το συγκεκριμένο τμήμα παρουσίασε καθιζήσεις. Έτσι, δύο μήνες μετά την παραλαβή του έργου, τον Ιούνιο του 2010, απαγόρεψε τη διέλευση οχημάτων από το τμήμα της παράκαμψης και προχώρησε στην κατασκευή νέας.
Στις αντιδράσεις και στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, για ασφαλή και οριστικό επαρχιακό δρόμο, απάντησε με προσφυγή στα δικαστήρια εναντίον της «Κοινωνίας Προσηλίου» και με καταγγελίες για την καθυστέρηση κατασκευής του έργου που θα έλυνε το πρόβλημα συγκοινωνίας των χωριών της περιοχής Καμβουνίων με την έδρα του νέου Δήμου Σερβίων.
Σήμερα, πριν κλείσει καλά καλά ένας χρόνος, η πρώτη παράκαμψη έχει εξαφανιστεί από τις κατολισθήσεις και απειλείται άμεσα και η νέα υπό κατασκευή παράκαμψη.
Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει ως υπεύθυνους τον πρώην Δήμαρχο Σερβίων, τον πρώην Δήμαρχο Καμβουνίων και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης:
1. Για την ταλαιπωρία που υφίστανται, εδώ και τρία χρόνια, οι κάτοικοι της περιοχής στη μετακίνησή τους για τις δουλειές τους και από τα χωριά τους στην έδρα του δήμου, λόγω της καταστροφής του δρόμου.
2. Για την προχειρότητα και την ανοχή με την οποία αντιμετώπισαν το πρόβλημα της καταστροφής του τμήματος της επαρχιακής οδού Τρανοβάλτου –Προσηλίου από την εταιρεία Μ.Ε.Τ.Ε. Α.Ε.
3. Για την απαράδεκτη ενέργειάς τους να εγκρίνουν εκ των υστέρων την ΜΠΕ της εταιρείας για την κατασκευή της παράκαμψης και συνέβαλαν στην περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής.
Οι κάτοικοι της περιοχής ΑΠΑΙΤΟΥΝ:
Τη χάραξη οριστικού επαρχιακού δρόμου και το σεβασμό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εταιρείας. Προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχθούμε και δεν θα επιτρέψουμε να παίζεται σε βάρος μας και σε βάρος της περιοχής κανένα παιχνίδι.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.