Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ West Channel

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ
Είναι σεβαστή η απόφασή τους. Θα συνεργαστούμε με τη ΜΚΟ.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ
Το πρόβλημα είναι περίπλοκο. Υπάρχει έντονο πρόβλημα στις αδειοδοτήσεις και πρόβλημα απορρόφησης του μαρμάρου. Υπάρχουν προβλήματα προώθησης των πωλήσεων. Να αποσυρθούν τα στείρα, να γίνουν δρόμοι, να γίνει περιβαλλοντική αποκατάσταση. Να συμφωνήσουν οι παραγωγοί σε ποια κατεύθυνση θα πάνε. Εμείς θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια πωλήσεων.
ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
(Λίμνη Πολυφύτου, Ιλαρίωνα, Κάστρα, Μπουχάρια, Καταρράκτες κλπ)
Η περιοχή μας έχει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Πρώτα πρέπει να μιλήσουμε για υποδομές, δρόμους που να συνδέουν την περιοχή. Η λίμνη Ιλαρίωνα μαζί με την λίμνη Πολυφύτου μπορούν να αποτελέσουν οχήματα ανάπτυξης (περιμετρικοί δρόμοι, αλιεία κλπ)
Άρδευση από Ιλαρίωνα. χωρίς μεγάλο κόστος. Τα ιστορικά μνημεία να συνδεθούν με τα μνημεία φύσης. Δυο χωριά στα οποία πρέπει να αναδείξουμε αρχιτεκτονική ταυτότητα είναι η Καστανιά και η Ελάτη. Γνωστοποίηση της περιοχής με διαφήμιση.
ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ
Το ορυχείο της ΛΑΡΚΟ που είναι και το μεγαλύτερο είναι σε τέτοιο χώρο που δεν ενοχλεί.
Στο ορυχείο Προσηλίου αντιδρούν οι κάτοικοι και το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την ανάρμοστη συμπεριφορά της εταιρείας. Εγώ ψήφισα τη ΜΠΕ στη νομαρχία, αλλά αν το ορυχείο δουλέψει πρέπει να διασφαλιστούν οι περιβαλλοντικοί όροι. Δεν θα δώσουμε άλλη έγκριση για επέκταση. Βέβαια οι κάτοικοι αντιδρούν και σ αυτή την επέκταση και πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις από θεσμοθετημένα όργανα, τις οποίες θα σεβαστούμε.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
(Μεταποιητικές επιχειρήσεις βιολογικά προϊόντα κλπ)
Ο τομέας αυτός μπορεί να παίξει βασικό ρόλο, είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης. Έχουμε την πεδινή και την ορεινή βοσκήσιμη κτηνοτροφία. Τα προϊόντα της περιοχής έχουν χαρακτηριστεί εξαιρετικά και μπορούμε να πάμε σε μια ονομασία προέλευσης.
Ορεινά πρέπει να αναπτυχθεί η βιολογική κτηνοτροφία Μεταξά, Τριγωνικό Ελάτη Λιβαδερό.
Να δημιουργηθούν υποδομές για φθηνά και ποιοτικά προϊόντα. όπως σφαγείο τυροκομείο.
Πεδινή ζώνη με αντίστοιχες δράσεις, προβολή προϊόντων, περίπτερο προβολής στην λίμνη και στον άλλο άξονα Ρύμνιο -Τριγωνικό. Διαφήμιση προϊόντων.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΑΣ
Στο νέο περιβάλλον με τον Καλλικράτη ο δήμος αποκτά πρωτόγνωρες για όλη την κοινωνία αρμοδιότητες. Ζητάμε να μας στηρίξουν οι πολίτες γιατί μπορούμε να βγάλουμε την περιοχή από τη στέρηση που έχει. Προσωπικά θεωρώ ότι θα είμαι χρήσιμος, γιαυτό άφησα την κεντρική πολιτική σκηνή για τον τόπο. Έχουμε στελέχη από όλες τις επαγγελματικές τάξεις, νέους με γνώση και ζητώ να μας στείλουν στο δήμο. Πιστεύω ότι θα φέρουμε καλλίτερες μέρες στην περιοχή.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ
Καλώς κάναν τον αγώνα τους. Συνεργασία θα υπάρξει με τη δημοτική επιχείρηση.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ
Έγιναν προσπάθειες αλλά δεν καρποφόρησαν. Το μάρμαρο πρέπει να επανέλθει στις επενδύσεις. Πρέπει να λυθεί το θέμα των αδειών. Να λυθεί το πρόβλημα των αποκαταστάσεων των απορριμμάτων. Να γίνουν μελέτες για καλύτερη εκμετάλλευση. Με διαφημίσεις να βοηθηθεί η προβολή του μαρμάρου από το δήμο και την περιφέρεια.
ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
(Λίμνη Πολυφύτου, Ιλαρίωνα, Κάστρα, Μπουχάρια, Καταρράκτες κλπ)
Υπάρχουν μελέτες για τη λίμνη και τα μνημεία Ο δήμος μπορεί να βοηθήσει με διαφήμιση. Κάθε επένδυση είναι δεκτή από όποιον φορέα και για την αξιοποίηση της λίμνης και του ορεινού όγκου. Με ορθολογικό χαρακτήρα μπορεί να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα και να δοθεί μια άλλη δυναμική στην περιοχή.
ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ
Κάθε επένδυση είναι για το καλό της περιοχής. Μπορούν να γίνουν πολλές ιδιωτικές επενδύσεις. Η εξόρυξη λιγνίτη όμως δημιουργεί πρόβλημα στην περιοχή. Η τοπική κοινωνία αντιδρά γιατί ανησυχεί για το μέλλον της. Πρέπει να δούμε προσεκτικά την εκμετάλλευση του λιγνίτη. Περιβαλλοντικά οι εξορύξεις πρέπει να γίνουν με ορθό τρόπο και με τη συμφωνία της τοπικής κοινωνίας. Αν η τοπική κοινωνία συμφωνήσει, μπορεί να γίνει μια ορθολογική εκμετάλλευση του ορυχείου.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
(Μεταποιητικές επιχειρήσεις, βιολογικά προϊόντα κλπ)
Βιώσιμες είναι οι μονάδες των 200 300 αιγοπροβάτων, των 30 -70 αγελάδων που δεν θα έχουν έξοδα τέτοια που θα βγάλουν τον κτηνοτρόφο έξω από τον προϋπολογισμό. Εκσυγχρονισμός μονάδων με επιχορήγηση 50% για όποιον θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά. Νέες μονάδες, έργα υποδομής, σφαγεία, μεταποίηση γάλακτος. Δημιουργία συνεταιριστικών ή ομαδικών τυροκομείων από παραγωγούς. Πρέπει να έχει σήμα κατατεθέν το προϊόν. Να γίνει χαρακτηρισμός βιολογικών προϊόντων για όλο τον ορεινό όγκο.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΑΣ
Υπάρχει ... Η ανάγκη να δούμε ενιαία όλη την περιοχή. Δεχόμαστε μοιρολατρικά τις οδηγίες των κεντρικών εξουσιών και των κομμάτων. Οι δραστηριότητες και οι κλάδοι δεν είναι μονοσήμαντες.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ
Επίσκεψη και συζήτηση με την Επιτροπή. Συνεργασία με την ΜΚΟ.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ
Υπάρχουν πολλές αιτίες για το πρόβλημα. Υπάρχει σήμερα προβλήματα στα μάρμαρα με τα μπάζα και την έλλειψη έργων υποδομής)
Πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες. Να χαρακτηριστεί η περιοχή μαρμαροφόρα. Να καθοριστεί το μάρμαρο ως στρατηγικό προϊόν του δήμου, να οργανωθούν (συμπόσιο, εκθέσεις) για τη διαφημιστική προβολή του.
ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
(Λίμνη Πολυφύτου, Ιλαρίωνα, Κάστρα, Μπουχάρια, Καταρράκτες κλπ)
Να γίνουν υποδομές που θα συνδέουν όλα τα αξιοθέατα. Έχουμε πολλούς προορισμούς θρησκευτικούς, φυσιολατρικούς. Θα επιδιώξουμε να συνεργαστούν τα τουριστικά γραφεία, οι ξενοδοχειακές μονάδες ,ο δήμος σε μια μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προβολή της περιοχής. Οργάνωση εκδηλώσεων όπως ποδηλατικός γύρος, αφμικτυωνία, αιωροπτερισμός κλπ που προβάλλουν το τόπο.
ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ
Εμείς δεν θα αποφασίσουμε για τη λειτουργία του έργου, αυτό το αποφασίζει η το κράτος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε τους όρους λειτουργίας του ορυχείου. Να αποκαθίσταται η χρήση γης και να είμαστε αρωγοί στα συμφέροντα των πολιτών και να μην πειραχτεί καθόλου ο βοσκότοποςς και ο υγρότοπος της περιοχής.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
(Μεταποιητικές επιχειρήσεις, βιολογικά προϊόντα κλπ)
Η περιοχή μας έχει τα όμορφα βουνά, τον κάμπο και τη λίμνη.
Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν καθοδήγηση και δεν υπάρχει σύνδεση γεωργία – κτηνοτροφίας. Πρέπει να γίνει σύνδεση της παραγωγής, να παράγουν οι γεωργοί και να καταναλώνουν οι κτηνοτρόφοι. Να δημιουργήσουμε εύκολη πρόσβαση στις αγορές.
Ομάδα συνεργαζόμενων γεωτεχνικών να μελετήσουν την γεωργοκτηνοτροφική κατάσταση της περιοχής για την παραγωγή και το κόστος διαχείρισης της κάθε εκμετάλλευσης. Να δημιουργηθούν ομάδες παραγωγών. Έχουμε το σφαγείο να ταυτοποιούνται τα κτηνοτροφικά προϊόντα. Προώθηση της βιολογικής κτηνοτροφίας και γεωργίας. Η λίμνη να καλλιεργήσουμε συγκεκριμένες ποικιλίες ψαριών(πχ γουλιανός).
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΑΣ
Ο συνδυασμός μου απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, από όλα τα επαγγέλματα, έχουν όρεξη για δουλειά και όλοι ζούμε στην περιοχή. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της περιοχής και των παιδιών μας για αύριο.

ΤΣΙΓΚΑ ΕΦΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ
Θα έχουμε υποψήφιους στο Βελβεντό. Είμαστε αντίθετη με τον Καλλικράτη. Δεν συμφωνούμε για το λόγω που αντιδρούν οι κάτοικοι Βελβεντού.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ
Στα πλαίσια της απελευθέρωσης των αγορών υπάρχει αυτή η κρίση. Αυτό το είδος της ανάπτυξης έχει τελειώσει. Στα πλαίσια του ανταγωνισμού δεν μπορούν να επιβιώσουν τέτοιες επιχειρήσεις. Το μάρμαρο είναι λαϊκή περιουσία. Μπορούν να επιβιώσουν μέσα από συνεταιρισμούς.
ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
(Λίμνη Πολυφύτου, Ιλαρίωνα, Κάστρα, Μπουχάρια, Καταρράκτες κλπ)
Η περιοχή μας έχει πολλές ομορφιές. Η ανάπτυξη από ποιόν και για ποιόν. Αξιοποίηση με πάρα πολλούς τρόπους. Αρδεύσεις εκτάσεων, αθλητισμό, αλιεία. Ανάπτυξη ήπιας μορφής τουρισμού με σεβασμό στο περιβάλλον.
ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ
Ο ορυκτός πλούτος δεν πρέπει να περνά σε ιδιωτικά χέρια, είναι δημόσιος πλούτος.
Πρέπει να υπάρχει ενιαίος φορέας για να εγγυάται τη σωστή διαχείριση, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και το καλό της περιοχής.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
(Μεταποιητικές επιχειρήσεις, άλλα έργα κλπ)
Δεν μπορούμε να δούμε την ανάπτυξη της γεωργία και κτηνοτροφίας έξω από τα πλαίσια που βάζει η ΕΕ. Τι εννοούμε εμείς για την ανάπτυξη αυτού του κλάδου. Πρώτο και βασικό ο μικρός κατακερματισμένος αγροτικός κλήρος. Να συνενωθούν σε συνεταιρισμούς γεωργικούς και κτηνοτροφικούς για να μπορούν να πετύχουν αγορά προϊόντων φτηνά και να μπορούν να πωλούν σε καλύτερες τιμές. Μπορεί η περιοχή να παράγει συγκεκριμένα προϊόντα, Το να βάζουμε τριαντάφυλλα, φωτοβολταϊκά ξεκληρίζουν τους αγρότες.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΑΣ
Είμαστε η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ. Οι εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα ιδιαίτερα αυτές που γίνονται μέσα σε οικονομική κρίση, μνημόνιο, Έχουν όμως αυτή τη φορά ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αφού μέσα από τον Καλλικράτη καταργείται κάθε δημόσια προσφορά κοινωνικής πολιτικής. Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του και να στηρίξει λαϊκή συσπείρωση για να δείξει την οργή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.