Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ: "Τ΄ ΧΑΣΑΜΙ Ν΄ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤ΄ !!!"

ΤΟ "ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ" ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ - ΕΠΙΣΚΙΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Πριν καλά καλά ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας, αμέσως με την κατάθεση των ψηφοδελτίων, το θέμα του Βελβεντού επισκίασε ακόμη και την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων.
Η έκπληξη ήρθε χτες αργά το βράδυ με την κατάθεση των υποψηφιοτήτων. Ο συνδυασμός της "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ" του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου, παρά τις μέχρι τότε δεσμεύσεις του, κατέθεσε ψηφοδέλτιο για τη Δημοτική Ενότητα Βελβεντού. Οι υποψήφιοι έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως ότι κανένας δεν είναι κάτοικος Βελβεντού και ότι όλες είναι γυναίκες από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Σερβίων.
Η ενέργεια αυτή του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο στην κοινωνία του Βελβεντού, όσο και στους άλλους δύο από τους τρεις συνδυασμούς του δήμου Σερβίων - Βελβεντού.
Ο συνδυασμός "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΡΓΑΣΙΑ" του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Παπαδόπουλου εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο με ερωτήματα του τύπου
«Έτσι εννοείτε την δέσμευση τιμής ή για τιμή και η αξιοπιστία είναι δευτερεύουσας σημασίας αξίες; Πως θέλετε να πιστέψουν οι πολίτες τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις όταν τα δείγματα γραφής που δώσατε είναι αναξιόπιστα; Θεωρείτε την ατιμία και τις μακιαβελικές μεθόδους προσόν στη πολιτική;»
αλλά και βαριές εκφράσεις όπως «η συγκεκριμένη συμπεριφορά σας έχει μία ειδική ονομασία στην καθομιλουμένη και οι συμπεριφορές να γνωρίσετε μας χαρακτηρίζουν όλους».
Από το Βελβεντό του διαμήνυσαν ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών οι υποψήφιες που έχουν ορισθεί να παραιτηθούν άμεσα. Μάλιστα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Βελβεντού Μανόλη Στεργίου με τον υποψήφιο Βασίλη Κωνσταντόπουλο προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις. Εν τω μεταξύ απόψε το βράδυ συνεδριάζει εκτάκτως η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Βελβεντού και όπως όλα δείχνουν θα εκδώσουν σκληρή ανακοίνωση τόσο προσωπικά για τον ίδιο τον υποψήφιο δήμαρχο, όσο και για τις αιφνιδιαστικές επιλογές του, καθώς θεωρούν ότι αθέτησε το λόγο του και παραβιάζει την συμφωνία κυρίων που έγινε πριν από λίγες ημέρες. Υπενθυμίζουμε ότι στη συνάντηση, που έγινε στις 13 Οκτωβρίου, η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Βελβεντού ζήτησε την υπόσχεση και δέσμευση όλων των υποψηφίων δημάρχων «να σεβαστούν τον αγώνα της κοινωνίας του Δήμου Βελβεντού για την αυτονομία και να μην συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους υποψήφιους από το Δήμο Βελβεντού». Στη συνάντηση αυτή έλαβε δημόσια δήλωση - δέσμευση του ίδιου του Κωνσταντόπουλου (ακούστε το απόσμασμα), αλλά και των υποψήφιων δημάρχων Μακρυγιάννη και Παπαδόπουλου ότι θα σεβαστούν την πρόταση της Συντονιστικής.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ" σχετικά με το θέμα των υποψηφιοτήτων αναφέρει ότι "Για λόγους αριθμητικούς στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου που δεν έχουν σχέση με τις θέσεις του συνδυασμού, το ψηφοδέλτιό μας τελικά περιλαμβάνει και έξι υποψηφίους στη Δημοτική Ενότητα Βελβεντού. Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι μένω σταθερός στις θέσεις που έχω διατυπώσει. Σέβομαι απόλυτα την απόφαση της κοινωνίας του Βελβεντού να απέχει από τις εκλογές και δεν διεκδικώ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ".
Μετά την εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι "το θέμα του Βελβεντού" μπήκε για τα καλά στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα και θα επισκιάζει τα προγράμματα και τις θέσεις των υποψηφίων για τα υπόλοιπα προβλήματα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.