Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΒΕΛΒΕΝΤΟ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010, η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Βελβεντού είχε συνάντηση με τους τέσσερις (4) υποψηφίους Δημάρχους του διευρυμένου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού με θέμα τη στάση των υποψηφίων απέναντι στο Βελβεντό κατά τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη και μετά από αυτές.
Η Συντονιστική Επιτροπή ζήτησε από τους υποψήφιους να σεβαστούν τον αγώνα της κοινωνίας του Δήμου Βελβεντού για την αυτονομία και να μην συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους υποψήφιους από το Δήμο Βελβεντού.
Οι δυο υποψήφιοι Βασίλης Κωνσταντόπουλος και Μενέλαος Μακρυγιάννης δήλωσαν ότι δεν θα έχουν υποψηφίους. Ο υποψήφιος Γιώργος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν προτίθεται ο ίδιος να διερευνήσει το ενδεχόμενο κάποιων υποψηφιοτήτων από το Βελβεντό. Η υποψήφια κ. Τσίγκα ξεκαθάρισε ότι στο ψηφοδέλτιό της θα έχει υποψήφιους από το Δήμο Βελβεντού.
Με αφορμή την παραπάνω σύσκεψη αλλά και όσα ακούγονται ή σχολιάζονται στα Μ.Μ.Ε. και γενικότερα στην κοινωνία του Νομού Κοζάνης για τη στάση των πολιτών του Δήμου Βελβεντού στις διπλές Αυτοδιοικητικές εκλογές (Δημοτικές & Περιφερειακές) του Νοεμβρίου, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Συνεχίζουμε την αταλάντευτη αγωνιστική πορεία, που ξεκίνησε η κοινωνία του Δήμου Βελβεντού εδώ και τρία χρόνια, με σκοπό τη διατήρηση της αυτονομίας στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη, καλούμε όλους τους δημότες μας, να κάνουν πράξη τις αποφάσεις που με συντριπτική πλειοψηφία λάβαμε όλοι μαζί:
Με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες. Με μαζικές, συνεχείς, ενημερωτικές και αποφασιστικές λαϊκές συνελεύσεις. Με το άτυπο μεν, αλλά ουσιαστικό και καθοριστικό Δημοψήφισμα της 4ης Ιουλίου. Αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε και να μην προσέλθουμε στις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές (Δημοτικές & Περιφερειακές) στις 7 και 14 Νοεμβρίου.
Είναι προφανές ότι Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ του νέου υπερ-Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και αναστολή του αγώνα μας.
Από την άλλη ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης και όλους τους υποψηφίους Δημάρχους του νέου διευρυμένου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού (-Καμβουνίων-Λιβαδερού) καθώς και τους υποψηφίους Περιφερειάρχες της νέας αιρετής Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας να σεβαστούν:
α) τη βούληση της κοινωνίας μας για ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές και
β) τη συνέχιση του αγώνα μας για έναν αυτοδιοικητικά αυτόνομο Δήμο Βελβεντού.
Στα πλαίσια αυτά τους καλούμε να μην συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους υποψηφίους από το Δήμο Βελβεντού. Όσοι το έχουν πράξει ή προτίθενται να το πράξουν δεν συμμερίζονται τον αγώνα της κοινωνίας μας.
Επιπλέον θεωρούμε εντελώς υποκριτικό το όψιμο σημερινό ενδιαφέρον ορισμένων πολιτικών φορέων αλλά και θεσμικών παραγόντων, οι οποίοι στις 28 Απριλίου δεν βρήκαν να πουν μια καλή κουβέντα υποστήριξης για το Βελβεντό που χαρακτηρίστηκε 5ος Δήμος στο Νομό Κοζάνης. Τότε που το Βελβεντό δεχόταν λυσσαλέα επίθεση από παντού, εκείνοι σιωπούσαν. Κατόπιν εορτής σπεύδουν για «βοήθεια», που «περνάει» όμως μέσα από υποψηφιότητες σε συνδυασμούς, παρόλο που γνωρίζουν ότι η βούληση της κοινωνίας είναι διαφορετική.
Η ψήφος μπορεί να είναι συνταγματική υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη αλλά ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ είναι κάτι που οι περισσότεροι την ώρα των εκλογών το ξεχνάνε: ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ του κάθε πολίτη και σαφώς ΖΗΤΗΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ του καθένα μας. Ασκώντας αυτό το δικαίωμα ΟΛΟΙ μας, υποψήφιοι και ψηφοφόροι, καλούμαστε στις 7 και 14 Νοεμβρίου να προασπίσουμε το αυτοδιοικητικό μέλλον του Βελβεντού και να στηρίξουμε τον αγώνα μας με την ΑΠΟΧΗ.
Τέλος δηλώνουμε με αίσθηση ευθύνης ότι επιθυμούμε τη συνεργασία με όλους τους συμμετέχοντες σ' αυτή την εκλογική διαδικασία και κυρίως μετά τη 14η Νοεμβρίου αλλά και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2011, μέσω της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ».

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Από το www.kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.