Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ: Κινητοποιήσεις στη Μαυροπηγή - Απεργία στη ΔΕΗ-Εκτός (;) και μονάδες!

Κινητοποιήσεις στη Μαυροπηγή
«Στο πόδι» και πάλι οι κάτοικοι της Μαυροπηγής μετά την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου πληττομένων και ανέργων «Μαύρη πηγή» να διοργανώσει σήμερα Τετάρτη στις 4 το απόγευμα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του οικισμού και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τη διασταύρωση του δρόμου απ’ όπου διέρχεται η Παλαιά Εθνική οδός Κοζάνης – Φλώρινας όπου και θα διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσης στον οικισμό.
Στην ίδια διαδικασία αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσει το Δ.Σ. σε κοινή δράση με τη Δημοτική Αρχή Πτολεμαΐδας, τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους στην ανάδειξη και προώθηση των προβλημάτων του οικισμού.
Έτσι ο Σύλλογος ζητά συνάντηση με το Δήμο Πτολεμαΐδας για συντονισμό των δράσεων εν όψει της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου όπου θα ζητηθεί η έγκριση ή όχι της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατάθεσε η ΔΕΗ για το λιγνιτωρυχείο Μαυροπηγής.
Εξάλλου με έγγραφό του προς το Νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή ο Σύλλογος απαντά σε μία σειρά από επιστολές που είχαν αποστολέα τη Ν. Α. Κοζάνης, ενώ καλεί τον κ. Δακή να παραβρεθεί στην αυριανή κινητοποίηση.
Ο Συλλόγος Πληττομένων από τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ της ΛIΠTOΛ/ΔEH του αγροκτήματος Mαυροπηγής Εορδαία «H Mαύρη Πηγή» απέστειλε δελτία τύπου  προς Δήμο Πτολεμαΐδας και Ν.Α. Κοζάνης:

Απεργία στη ΔΕΗ-Εκτός (;) και μονάδες!
Με προμετωπίδα το αίτημα για τη διαφύλαξη του ασφαλιστικού καθεστώτος, τις προσλήψεις σε σταθμούς παραγωγής, αλλά και την απόσυρση των αποφάσεων της κυβέρνησης για περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και στην περιοχή μας ξεκινούν σήμερα, Τρίτη, την 48ωρη, σε πρώτη φάση, απεργιακή κινητοποίηση τους. Μάλιστα, χθες, νωρίς το πρωί μέλη του Σωματείου «Σπάρτακος» προχώρησαν σε κατάληψη της κύριας εισόδου του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, με μαζική συμμετοχή συνδικαλιστών και εργαζομένων, ενώ τις επόμενες ώρες υπάρχει η πιθανότητα να τεθούν εκτός λειτουργίας και κάποιες μονάδες στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη.
Αναδημοσίευση: Εφ. Πρωινός Λόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.