Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΔΡΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑΣ: ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΧΑΙΟ!


Τις μέρες των γιορτών όσοι θα ταξιδέψουν για να περάσουν τις γιορτές στον τόπο καταγωγής τους στο νομό Κοζάνης, θα πρέπει να ξέρουν ότι ο δρόμος Κοζάνης - Λάρισας είναι γεμάτος φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία.
Η εθνική οδός Aθηνών-Θεσσαλονίκης θα μείνει κλειστή για «τουλάχιστον ένα μήνα» στα Τέμπη, εξαιτίας των κατολισθήσεων, και η εκτροπή των μεγάλων φορτηγών και των λεωφορείων γίνεται προς Κοζάνη.
Μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών που θα διαρκέσουν τουλάχιστον ένα μήνα η κυκλοφορία θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.
Τώρα ερευνάται πως ο οδικός άξονας Λάρισας-Ελασσόνας-Κοζάνης θα βελτιωθεί για να «σηκώσει» το βάρος της κυκλοφορίας και μάλιστα σε εορταστική περίοδο. Τόσα χρόνια συζητούν την κάθετο υπόσχονται και την επομένη την ξεχνούν όπως θα την ξεχάσουν και μετά από ένα μήνα.
Όσοι έρχονται από Αθήνα θα συνταξιδεύουν με:
- Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία που θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου προς το Μικρό Ελευθεροχώρι και στη Συνέχεια μέσω Κοζάνης-Εγνατίας Οδού θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ στο ύψος κλειδί Ημαθίας.
Όσοι έρχονται από Θεσσαλονίκη θα συνταξιδεύουν με:
- Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία Οδό)-Κοζάνη και από εκεί μέσω Ε.Ο Κοζάνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης ως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα συνεχίζουν μέσω ΠΕΟ Λάρισας-Θεσσαλονίκης προς την Επ. Οδό Συκουρίου-Λάρισας και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου.
Ο δρόμος Κοζάνης - Λάρισας τις μέρες των γιορτών γίνεται πολύ επικίνδυνος. Πέρα από την παγωνιά και (πιθανόν) χιόνια, έχουμε και τα μεγάλα φορτηγά. Καλό είναι η τροχαία να πάρει αυστηρά μέτρα ειδικά για την ταχύτητα των φορτηγών αλλά και οι οδηγοί να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.


ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.