Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Είχαμε υποσχεθεί να αποδεικνύουμε πόσο πρόχειρα κάποιοι αποφασίζουν για την τύχη μας.
Δείτε το ΦΕΚ για τη μίσθωση των δικαιωμάτων του ορυχείου με αριθμό 63 ν. Κοζάνης (Προσήλιο). Το αναφέρει σαν ν Εύβοιας!!!
Ποιο μεταλλείο λοιπόν παραχωρήθηκε;


Δείτε τώρα την ΚΥΑ 122793 η οποία εγκρίνει την επέκταση του μεταλλείου. Αναθέτει στην Δασική Υπηρεσία Ημαθίας την παρακολούθηση των εργασιών.
Σε ποια δασική υπηρεσία πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης να αναφέρει τυχόν προβλήματα από τη λειτουργία του μεταλλείου της Κοζάνης ή της Ημαθίας;


Τόσο πρόχειρα αποφασίζουν. Αλλά δυστυχώς αποφασίζουν για την τύχη μιας ολόκληρης περιοχής.
Είναι και μόνο αυτοί οι λόγοι αρκετοί ώστε να τις καταργήσει η νέα υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής;

5 σχόλια:

  1. Τι ισχύει τώρα; Δεν είναι άκυρες οι αποφάσεις;
    ΟΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψάξτε να βρήτε τον Σουφλιά να το διορθώσει. Μπορώ να σας δώσω το e-mail tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις αποφάσεις θα τις ακυρώσουμε μόνο εμείς με δυναμικές αντιδράσεις. Οι θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες μόνο έτσι καταλαβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή, έχουμετο ΦΕΚ για τη μίσθωση δικαιωμάτων μεταλλειοκτησίας του μεταλλείου με αριθμό 63 Ν. Εύβοιας από την εκμισθώτρια «Μεταλλευτική Κοζάνης Ο.Ε.» προς την μισθώτρια «Μ.Ε.Τ.Ε.», καθώς επίσης και η ΚΥΑ η οποία κοινοποιήθηκε από το ΥΠ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. στη δ/νση δασών Ν. Ημαθίας για να μεριμνήσει για την εφαρμογή σχετικών διατάξεων για εκμετάλλευση λιγνίτη στο ορυχείο Προσηλίου.
    Από την άλλη μεριά ο κ. Δακής μετά την Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα για την έναρξη των εργασιών από τη Μ.Ε.Τ.Ε. απαντά:
    «Όλες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την έναρξη των εργασιών στο ορυχείο της ΜΕΤΕ είναι απολύτως νόμιμες» !
    Ε, θα μας τρελάνουν τελείως;
    Για ποιούς θεσμούς μιλάμε, αυτά είναι ότι πρέπει για το “Αλ Τσαντίρι Νιουζ” του Λαζόπουλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν σ όλα αυτά προστεθούν και οι παραβάσεις της εταιρείας στην έναρξη των εργασιών (χωρίς να ειδοποιηθέί η αρχαιολογική υπηρεσία και χωρίς η δασική υπηρεσία να χαρακτηρίσει το χώρο) χωρίς να τιμωρηθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τότε μιλάμε για τριτοκοσμική συμπεριφορά κυβερνώντων και εταιρείας.
    Εγκληματική προχειρότητα ή απόλυτη περιφρόνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.