Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

ΤΡΕΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ

Υποδεχτείτε στο σταθμό της Κοζάνης το τρένο των Οικολόγων Πράσινων που κορυφώνουν την καμπανια τους ενόψει της Παγκόσμιας Συνόδου της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή.
Το τρένο θα έχει αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και τελικό προορισμό την Κοζάνη με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς. Η συμβολική αυτή ενέργεια των Οικολόγων Πράσινων θέλει να αναδείξει:
α) την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στον τομέα των μεταφορών και την ενίσχυση του σιδηροδρόμου που στην Ελλάδα είναι ο φτωχός συγγενής και
β) την θλιβερή πρωτιά της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης (τελικός προορισμός του τραίνου) ως της περιοχής που εκπέμπει το περισσότερο CO2 στην Ευρώπη στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Με τη δράση μας θέλουμε να αναδειχθεί η ανάγκη προετοιμασίας και μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή. Οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στην περιοχή είναι από τις πιο ρυπογόνες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον, ενώ συμβάλλουν σημαντικά και στις εκπομπές αερίων που αλλάζουν το κλίμα.
Επιβάτες του τρένου είναι μέλη και φίλοι των Οικολόγων Πράσινων. Μεταξύ τους και οι Μιχάλης Τρεμόπουλος Ευρωβουλευτής, Νίκος Χρυσόγελος εκπρόσωπος τύπου, Ελεονόρα Ζώτου, Νομ. Σύμβουλος Θεσσαλονίκης,Τάσος Κρομμύδας εκπρόσωπος της θεματικής ομάδας ενέργειας κ.α.
Η διαδρομή και οι σταθμοί που θα γίνουν εκδηλώσεις είναι :
Αλεξάνδρεια, Σκύδρα, Έδεσα Άρνισσα.
Φλώρινα (άφιξη στις 12.15),
Αμύνταιο, (στις 13.15),
Πτολεμαΐδα (στις 13.30)
Κόμμανος (13.50),
Κοζάνη (στις 14.30).

Υποδεχτείτε το πράσινο τρένο των Οικολόγων Πράσινων στο σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής σας και ενισχύστε την καμπάνια για την προστασία του κλίματος.
Μας αφορά όλους

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ: ΤΡΕΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία μεταφέρεται το Σαββατοκύριακο η εκστρατεία των Οικολόγων Πράσινων ενόψει της συνόδου της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή. Με κεντρικό μήνυμα «ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ. ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ», οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν ναυλώσει τρένο το οποίο θα αναχωρήσει από τo Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στις 9 το πρωί του Σαββάτου με κατεύθυνση την Κοζάνη και ενδιάμεσες στάσεις στην Αλεξάνδρεια, τη Σκύδρα, την Έδεσσα, την Άρνισσα, την Φλώρινα, το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα. Η επιβίβαση στο τρένο θα είναι ελεύθερη για όλους, για όλη τη διαδρομή ή για μέρος της.
Στόχος είναι να αναδεχθεί η ανάγκη για ριζικές αλλαγές στον τομέα των μεταφορών με ενίσχυση του σιδηροδρόμου αλλά και η θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά της Δυτικής Μακεδονίας στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής.
Στο ναυλωμένο τρένο που θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, θα επιβιβαστεί και αποστολή από την Αθήνα με τη συμμετοχή των «Φίλων του Σιδηροδρόμου» και στελεχών των Οικολόγων Πράσινων, ανάμεσα στους οποίους o Ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Νίκος Χρυσόγελος, η Νομ. Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Ελεονόρα Ζώτου, εκπρόσωπος της θεματικής ομάδας ενέργειας των Οικολόγων Πράσινων Τάσος Κρομμύδας κ.α.
Καλούμε λοιπόν τα μέλη τους φίλους και τι φίλες των Οικολόγων Πράσινων να πραγματοποιήσουμε μια ολοήμερη εκδρομή σε μεγάλο κομμάτι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας! Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να συζητήσουμε και ταυτόχρονα να συμμετέχουμε στην ενημερωτική προσπάθεια των Οικολόγων Πράσινων. Οι εκδρομείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους ρούχα «παντός καιρού», κολατσιό και νερό, φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, μουσικά όργανα και κέφι.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή το βράδυ (αρκεί να υπάρχουν κενές θέσεις μέχρι τότε) στα τηλέφωνα:
2310 269780 (Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης)
2310222503 (Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης)
ή στο mail: ecogreensalonika@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες στο ιστολόγιο των Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλονίκης : http://ecogreensalonika.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.