Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ: Δικαίωση ιδιώτη. Παράνομη η ΔΕΗ!

Πηγή: kozan.gr
Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι εξορυκτικές δραστηριότητες επέκτασης του ορυχείου της ΔΕΗ στην Μαυροπηγή, έπειτα και από τη χθεσινή απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών που κρίνει τελικά ως παράνομη την προ μηνών προσπάθεια μηχανημάτων της επιχείρησης, να εισέλθουν σε συγκεκριμένο ακίνητο, για το οποίο δεν είχε κατατεθεί εμπρόθεσμα το απαιτούμενο χρηματικό ποσό απαλλοτρίωσης.
Συγκεκριμένα στις 19/11/2009 ο κ. Βασίλειος Μήτρου (ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου συνολικής εκτάσεως 24 στρεμμάτων ) εμπόδισε την είσοδο μηχανημάτων της ΔΕΗ, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του. Ο κ. Μήτρου προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια, ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα περί «προστασίας της ακίνητης περιουσίας του» και με το «ισχυρό» επιχείρημα ότι η ΔΕΗ δεν φρόντισε να καταβάλλει εμπρόθεσμα (δηλ. μέχρι 30/06/09) το αναλογούμενο χρηματικό ποσό αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου ακινήτου.
Με απόφαση του Τριμελές Διοικητικού Πρωτοδικείου - που δικαίωνε τον ιδιώτη -, απαγορεύθηκε οποιαδήποτε απόπειρα απαλλοτρίωσης στο εν λόγω ακίνητο. Η ΔΕΗ από την πλευρά της, άσκησε «αποκοπή» ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών κατά της παραπάνω πρωτόδικης απόφασης, ενέργεια τελικά που δεν «καρποφόρησε», μετά και την χθεσινή τελεσίδικη απόφαση απόρριψης.
Οι παραπάνω εξελίξεις προκάλεσαν έντονο εκνευρισμό και μεγάλη αναταραχή σε ανώτατα στελέχη της ΔΕΗ τα οποία έκαναν λόγο για απόφαση «καταστροφή» στην περαιτέρω λειτουργία του Ορυχείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη γνωστοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, άνθρωποι της επιχείρησης επικοινώνησαν με τον κ. Μήτρου - στα πλαίσια ενός διακανονισμού -, χωρίς όμως αυτή η ενέργεια να «στεφθεί» με κάποιο θετικό αποτελέσματα αφού οι απαιτήσεις του ιδιοκτήτη όσο αναφορά το χρηματικό ποσό αποζημίωσης για το συγκεκριμένο ακίνητο, κρίνονται υπερβολικές και ασύμφορες για την επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.