Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΝΟΜΑΡΧΙΑ: ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΕΧΑΓΙΑ & ΜΠΟΤΖΑΤΖΗ

Τι απάντησε ο Νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, για τις καταγγελίες των νομαρχιακών συμβούλων Φώτη Κεχαγιά και Άρη Μποτζατζή.

Για τον Τοπικό Πόρο:
«Επί θητείας μου η πλειοψηφία των έργων του Τοπικού Πόρου ψηφίστηκε με ομοφωνία. Υπάρχει πλήρης κατάλογος και θα δοθεί στη δημοσιότητα ακόμα και για τις προηγούμενες χρήσεις»
Για τους «εθνικούς εργολάβους»:
 «Ουδέποτε πήγα σε δημοπρασία έργου. Ουδέποτε δλεχτηκα στο γραφείο μου ανάδοχο έργου. Όλα γίνονται σε επίπεδο υπηρεσιών. Τα έργα δημοπρατούνται με διαφάνεια»
Για την απευθείας ανάθεση έργων:
 «Έχουμε υπογράψει πάνω από 80εκ Ευρώ συμβάσεις έργων και από αυτά μόνο τα 1,2εκ αφορούν μικροέργα που γίνονται με απευθείας ανάθεση».
Για τις συμπληρωματικές συμβάσεις των έργων:
 «Δεν υπογράφουμε κατά κόρον συμπληρωματικές συμβάσεις. Πάντα στα μεγάλα έργα υπάρχουν απρόβλεπτα και αναγκαζόμαστε να κάνουμε σε συμπληρωματικές συμβάσεις για να τα αντιμετωπίσουμε».
Για την Αγωγή εταιρείας:
Για την αγωγή που κατάθεσε η εταιρεία «Λιάνας» όσο αφορά την προμήθεια ποτίστρων: «Ουδέποτε υπογράψαμε σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία. Δεν θέλαμε να προχωρήσουμε σε κατάτμηση έργου. Υπάρχουν πολλές φορές προβλήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα και προχωράμε σε διάφορες προμήθειες, όπως οι ποτίστρες. Η εταιρεία θα πληρωθεί κανονικά και εκτιμώ πως η αγωγή έγινε για μην υπάρξει παραγραφή οφειλής.»
Για την κρίση στο συνδυασμό:
 «Δεν υπάρχει καμία κρίση. Είμαι περήφανος που λειτουργώ δημοκρατικότατα και δέχομαι τη διαφορετική άποψη. Δεν εκφράστηκε καμία άλλη κίνηση δυσαρέσκειας από νομαρχιακό σύμβουλο».
Για τις προσλήψεις μέσω της ΑΝΚΟ:
 «Είναι κάτι που συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια. Τα πάντα γίνονται με διαφανής διαδικασίες και προτίθεμαι να δημοσιοποιήσω τις συμβάσεις αν χρειαστεί».
Όσο αφορά τώρα τις πρώτες αντιδράσεις των Φώτη Κεχαγιά και Άρη Μποτζατζή, μετά τη συνενετυξη Δακή, πρόκειται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς όπως είπαν, δεν θα μείνουν αναπάντητα τα όσα είπε ο Νομάρχης Κοζάνης.

1 σχόλιο:

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.