Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:Οριστικά με το 50%+1 !

Με το ποσοστό που προβλέπει ο νόμος για τον «Καλλικράτη», δηλαδή το 50%+1, θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς τα σενάρια για επιστροφή στο 42%, έστω, μόνο για την προσεχή αναμέτρηση δεν προχωρούν.
Σ’ αυτό κατατείνουν όλες οι πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών.
Κι αυτό γιατί παρά τα όσα είπε ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης λίγο πριν ολοκληρωθεί η ψήφιση του «Καλλικράτη» μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει βρεθεί (τουλάχιστον στις ανεπίσημες επαφές, καθώς επίσημες δεν έγιναν) μέχρι στιγμής κοινός τόπος με τα κόμματα για επαναφορά είτε του 42% είτε για την εφαρμογή άλλου συστήματος.
Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών είναι αποφασισμένο να προχωρήσει με τη «νωπή» ρύθμιση του 50%+1 παρά τις αντιδράσεις που (συνεχίζουν να) υπάρχουν εντός του κυβερνώντος κόμματος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ένας από τους βασικούς πολέμιους του 50%+1 είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάσης Τσούρας.
Ο ίδιος ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν από την αρχή υπέρμαχος του 50%+1 που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δύο γύρους την πλειοψηφία των εκλογικών αναμετρήσεων σε περιφέρειες και δήμους με το επιχείρημα ότι το είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου προεκλογικά και τώρα δεν μπορεί να φανεί ανακόλουθος.
Πάντως το μέτρο του 50%+1 θα βοηθήσει όλα τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, τα οποία αν και είχαν κάποιους ενδοιασμούς με το 42%, τώρα είναι σίγουρο ότι θα «δοκιμάσουν» τις δυνάμεις τους το Νοέμβριο!

2 σχόλια:

  1. ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΗΛΙΩΤΗΣ6 Ιουλίου 2010 στις 12:30 π.μ.

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ" ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ;
    ΓΙΑΤΙ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ" ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΑ ΔΙΑΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΗΛΙΟ-ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ.
    ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ ΘΕΑΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΗΓΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    Η ΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 Η ΩΡΑ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ.
    ΕΤΣΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 200 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με 4 υποψηφίους δημάρχους, το πιθανόν είναι να έχουμε δύο γύρους είτε έχουμε το 50%+1 είτε το 42%. Προβλέπεται ότι ο πρώτος θα είναι κάτω από 40% και θα έχει ενδιαφέρον ο β' γύρος.
    Ας επιλέξουν τους ικανούς στον πρώτο γύρο, και δήμαρχο στο δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.