Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΒΕΛΒΕΝΤΟ: Αποχή των δημοτών από τις εκλογές του Νοεμβρίου

Την πλήρη αποχή τους από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο αποφάσισαν οι κάτοικοι του δήμου Βελβεντού.
Συγκεκριμένα διαμαρτύρονται για τη συνένωση του δήμου τους στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης». Σε τοπικό δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, υπέρ της αποχής ψήφισε το 95,64% των δημοτών και κατά το 4,36% ενώ καταμετρήθηκαν 38 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.
«Επρόκειτο για μια άψογη διαδικασία δημοκρατικής συμμετοχής» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Βελβεντού Εμμανουήλ Στεργίου και σημείωσε ότι συμμετείχε το 80% του εκλογικού σώματος σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2009. «Το συγκεκριμένο ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε κάθε λογική προσδοκία. Με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος έχουμε στα χέρια μας τη σημαντικότερη παρακαταθήκη στον μεγάλο μας αγώνα για να διεκδικήσουμε ενωμένοι την αυτονομία του δήμου μας από την πολιτική ηγεσία της χώρας» πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα κοινοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στους βουλευτές της περιοχής, την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τη νομαρχία Κοζάνης, την ΤΕΔΚ, το υπουργείο εσωτερικών και τον πρωθυπουργό
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.