Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ


Ο Δήμος Κοζάνης δράττοντας την ευκαιρία από σχόλιο ηλεκτρονικής εφημερίδας της περιοχής, το οποίο αναφέρεται στην ανυπαρξία δυνατότητας παροχής δωρεάν internet στους πολίτες του Δήμου, επισημαίνει πως στα πλαίσια του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος 2007 – 2013 (Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης), βρίσκεται σε στάδιο άμεσης υλοποίησης, ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο (να σημειωθεί ότι το δίκτυο οπτικών ινών είναι ήδη έτοιμο), με δυνατότητα κάλυψης του μεγαλύτερου μέρους της πόλης της Κοζάνης, προϋπολογισμού 124.450 Ευρώ.
Το δίκτυο, στηριζόμενο σε τεχνολογία WiFi, θα υποστηρίξει πολλές ενδοϋπηρεσιακές ανάγκες και εφαρμογές όλων των Δ/νσεων και τμημάτων του Δήμου, καλύπτοντας τη δικτύωση των κτιρίων, την εσωτερική τηλεφωνία αλλά και εφαρμογές που θα έχουν ως βάση τη διαδικτυακή πύλη, το γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών (gis), τη διαχείριση της κυκλοφορίας, τη διαχείριση του στόλου των οχημάτων του Δήμου και σε πιλοτική εφαρμογή- σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ- την τηλεμετρία των ενδείξεων της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης για δέκα οικοδομές.
Παράλληλα στα Δημοτικά Διαμερίσματα θα εγκατασταθεί, στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, εξοπλισμός ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (access points), μέσω του οποίου θα παρέχεται ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο internet.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης «Προώθηση ευρυζωνικών υπηρεσιών και εφαρμογών με χρήση Wi–Fi Hot Spots» στην Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Κοζάνης, o Δήμος εγκατέστησε σε υπαίθρια σημεία υψηλής επισκεψιμότητας, εξοπλισμό ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (access points), έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης πλοήγησης στο internet, τόσο στους δημότες, όσο και στους επισκέπτες της πόλης.
Τα σημεία στα οποία έχει εγκατασταθεί ο ανάλογος εξοπλισμός είναι:
Πάρκο Αγ. Δημητρίου (Πνευματικό Κέντρο)
Κεντρική Πλατεία Δήμου Κοζάνης
ΚΤΕΛ Υπεραστικών
Πειραματικό Γυμνάσιο Κοζάνης
Δημοτικός Κήπος
H υλοποίηση αυτών αλλά και παρόμοιων δράσεων, έχει ως στόχο την δημιουργία ενός Δήμου, στον οποίο, ο ψηφιακός αναλφαβητισμός δεν έχει θέση.
Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα πρόσβασης και αξιοποίησης των υποδομών, στην πορεία για τον ψηφιακό δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.