Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Μνημείο γραφειοκρατίας

Η ιστορία του νερού, από τη γεώτρηση στις «Καπετάνας το χωράφι», φαίνεται ότι μπλέχτηκε στη γραφειοκρατία, στην αδιαφορία και στην ανικανότητα των υπηρεσιών δήμου Σερβίων και της νομαρχίας Κοζάνης.


Ιστορικό ντοκουμέντο της γραφειοκρατίας.


Αύγουστος του 2007. Συγκέντρωση των κατοίκων, με προσκεκλημένους το Δήμο και τη Νομαρχία. Υπόσχεση ότι τα Χριστούγεννα του 2007 το νερό θα έχει έρθει στα σπίτια μας.
Νοέμβριος 2007. Γίνεται η γεώτρηση στης «Καπετάνας το χωράφι», βρίσκεται νερό και μένουν οι διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου, για να έρθει στη δεξαμενή.
Φεβρουάριος 2008. Στέλνει ο Δήμος Σερβίων το έγγραφο στην Κτηματική Υπηρεσία για να αποκτήσει ο Δήμος «Νόμιμο τίτλο της ιδιοκτησίας του χώρου που έχει ανορυχθεί η γεώτρηση».
Ιούνιος 2008. Η Γενική Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στέλνει προς το Δήμο έγγραφο με το οποίο ζητά τα έγγραφα για να χορηγηθεί η «άδεια εκτέλεσης του έργου».
Δεκέμβριο του 2008. Η Κτηματική Υπηρεσία αποφασίζει την πώληση του Α.Κ. 15252Α, ανταλλάξιμου κτήματος και καθορίζει την τιμή των 100 Ευρώ.

Δηλαδή τέσσερα έγγραφα το χρόνο!



Εκκρεμούν ακόμα οι παρακάτω ενέργειες:



1. Να αποδεχθεί ο Δήμος την απόφαση για την πώληση του Α.Κ. 15252 και να καταβάλει την καθορισμένη τιμή των 100 Ευρώ.
2. Να στείλει τα παραστατικά πληρωμής και να τα στείλει στην Κτηματική Υπηρεσία για να ολοκληρωθεί η πράξη παραχώρησης.
3. Να σταλεί η πράξη παραχώρησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα εγκρίνει την απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας.
4. Να στείλει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την έγκριση στην Νομαρχία Κοζάνης η οποία και τελικά θα εγκρίνει την «Άδεια εκτέλεσης του έργου».

Δηλαδή με το δικό τους ρυθμό μπορεί να χρειαστεί ακόμη ένας χρόνος για να ανταλλάξουν τα επόμενα τέσσερα έγγραφα!


Συγχαρητήρια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.