Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Με εξοφλητήρια από 0 ευρώ μέχρι 300 μας έκανε ποδαρικό ο Φλεβάρης!!!

Με «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις και μειωμένους μισθούς σε ιδιωτικό και τομέα κάνει ποδαρικό ο Φλεβάρης!
Από σήμερα, χιλιάδες φορολογούμενοι θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται αισθητά την ώρα που οι φόροι συνεχίζουν να πλήττουν τις άδειες τσέπες των πολιτών.
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα: από την 1η Ιανουαρίου 2012, ο βασικός μισθός στην Ελλάδα μειώνεται ακόμη περισσότερο στα 600 ευρώ.
ΤΟ ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Περαιτέρω «ψαλίδισμα» των μισθών τους θα διαπιστώσουν σήμερα εκατομμύρια εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα όταν θα πληρωθούν το μισθό του μήνα Ιανουαρίου.
Η μείωση προέρχεται από την αυξημένη παρακράτηση φόρου, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου και της επιβολής ετήσιας εισφοράς που θα εισαπράττεται μήνα - μήνα.
Έτσι ένας ιδιωτικός υπάλληλος που λαμβάνει σε ετήσια βάση μισθούς συνολικού ύψους 15.000 ευρώ θα διαπιστώσει από την 1η Ιανουαρίου 2012 μείωση στο μισθό του κατά 32 ευρώ, δηλαδή σε ετήσια βάση οι συνολικές απώλειες θα ανέλθουν σε περίπου 450 ευρώ. Στο ποσό αυτό θα περιληφθεί και η ετήσια εισφορά για τα εισοδήματα του 2012 που θα παρακρατείται κάθε μήνα από το μισθό του.
Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ενώ την 1η Ιανουαρίου 2011 το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους ήταν 12.000 ευρώ, πλέον από την 1η Ιανουαρίου 2012 το αφορολόγητο μειώθηκε κατά 7.000 ευρώ για να διαμορφωθεί πλέον στο επίπεδο των 5.000 ευρώ (από 30 έως 65 ετών).
Όμως, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος, όταν υποβάλλει τη φορολογική δήλωσή του τον Μάϊο του 2012 θα κλειθεί να πληρώσει και έκτακτη εισφορά 150 ευρώ για τα εισοδήματα του 2011.
Κατά συνέπεια μέσα στο 2012 θα επιβαρυνθεί τριπλά, αφού θα δεχθεί περαιτέρω πλήγμα από τη μείωση του αφορολογήτου, θα παρακρατείται η εισφορά του 2012 και θα πληρώσει και την εισφορά του 2011.
ΤΟ ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Από σήμερα, λοιπόν, ενεργοποιείται το καινούργιο αφορολόγητο των 5000 ευρώ.
Εξαιτίας αυτής της μείωσης, παρακράτηση φόρου θα γίνεται πλέον ακόμη και σε αυτόν που αμείβεται με το χαμηλότερο μισθό που προβλέπει ο νόμος. Η παρακράτηση φόρου θα διαμορφωθεί στα 26,62 ευρώ τον μήνα και οι καθαρές αποδοχές θα περιοριστούν στα 600,79 ευρώ. Αν κάποιος είναι παντρεμένος θα παίρνει στα χέρια του 657,36 ευρώ καθαρά ενώ ακόμη και ο παντρεμένος με προϋπηρεσία 9 ετών, θα εισπράττει τελικώς 806,52 ευρώ (από 1037,13 ευρώ που είναι οι μεικτές αποδοχές όπως προβλέπονται από την ΕΣΣΕ).
Εν τω μεταξύ, μεσοσταθμική μείωση 15% θα ισχύσει αναδρομικά από σήμερα, όπως όλα δείχνουν, για τις επικουρικές συντάξεις. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά μείωση στις συντάξεις ενώ ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης υποστηρίζει ότι: «Έχουμε δεσμευθεί να μειώσουμε τις επικουρικές συντάξεις».
Ποιοι συνταξιούχοι γλιτώνουν το κούρεμα στις επικουρικές συντάξεις.
Συγκεκριμένα το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει πως τα ταμεία που θα εξαιρεθούν είναι το ΝΑΤ, το ΤΕΑΠΟΚΑ, το ταμείο των ασφαλιστικών εταιρειών, το Mετοχικό Tαμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και το Επικουρικό Ταμείο Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, ενώ το ΕΤΑΤ, έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από την ενοποίηση, άρα και από τις μειώσεις.
Τέλος, σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε το ενιαίο μισθολόγιο.
Με την αφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου τον Ιανουάριο, τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας ήταν μειωμένα έως και 500 ευρώ το μήνα για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό εάν με βάση το ενιαίο μισθολόγιο οι περικοπές ξεπερνούν το 25%, οι επιπλέον περικοπές θα κατανεμηθούν ισόποσα σε δύο δόσεις το 2012 και το 2013.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.