Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Το video της φυγής των βουλευτών από τη Βουλή! και οι πολιτικοί "αγανακτούν" για τους αγανακτησμένους! Δηλώσεις πολιτικών!

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο κίνημα των Αγανακτισμένων και το χθεσινό περιστατικό με την φυγάδευση των βουλευτών δήλωσε ότι "σήμερα οι διαδηλωτές σε Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο απευθύνονται σε εθνικά ζητήματα διακυβέρνησης που είναι πιο αδύναμα από παλιά, και που πέρα από τις ενδογενείς ατέλειές τους, αιχμαλωτίζονται από τις παγκόσμιες εξουσίες και τις αλλαγές ενός παγκόσμιου συστήματος".
Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, εξέφρασε την ανησυχία και τον προβληματισμό του, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια έξω από τη Βουλή και την προσπάθεια αποκλεισμού του Κοινοβουλίου από διαδηλωτές,  υπογραμμίζοντας "τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα, για την ίδια τη Δημοκρατία".
Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε στον ΣΚΑΪΑποδέχομαι και κατανοώ την ύπαρξη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» δεν αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, απειλή για τη δημοκρατία αποτελούν οι προπηλακισμοί και οι βιαιότητες και τις καταδικάζω.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στο Mega,  έκανε λόγο για ισοπέδωση της Δημοκρατίας. «Μπορώ να δεχθώ την πιο σκληρή αμφισβήτηση και κριτική, αλλά όχι την πολιτική ισοπέδωση. Η δημοκρατία έχει διέξοδο και δίνει λύσεις. Η ισοπέδωση της Δημοκρατίας οδηγεί σε ολισθηρό δρόμο. Η πλειονότητα του ελληνικού λαού μπορεί να είναι αγανακτισμένη, αλλά όχι σε αυτό το κλίμα».
Ο βουλευτής της ΝΔ Γ.Γιακουμάτος δήλωσε στον BHMA 99,5 "Να μην καταδικάζονται συλλήβδην όλοι οι βουλευτές" και δήλωσε «αγανακτισμένος πολιτικός» και επέκρινε την καταδίκη συλλήβδην όλων των βουλευτών. «Μέσα στη Βουλή, υπάρχουν άνθρωποι με όραμα που έχουν δουλέψει. Μπορεί να καταδικάζονται όλοι συλλήβδην; Είναι όλες οι γυναίκες Τζούλιες;» επισήμανε και συνέχισε: «Να καεί το μπ.. η Βουλή, λένε. Να καεί, αλλά τι προτείνεις; Να φύγει το Μνημόνιο. Ναι, αλλά τι προτείνεις; Δεν λέω ότι η παράταξή μου είναι άμοιρη ευθυνών. Κρίθηκε στις εκλογές από τους πολίτες».
Ο βουλευτης της ΝΔ Κ.Τασούλας τόνισε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό "Η υλοποίηση αυτών των κραυγών μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις" παραδέχθηκε πως «υπάρχει σημαντική βάση για την οργή», ωστόσο υπογράμμισε πως «αυτή η οργή δεν οδηγεί σε λύσεις· αυτή η επίθεση, αυτό το μένος, η υλοποίηση αυτών των κραυγών και αξιώσεων είναι κάτι που 1 στο δισεκατομμύριο μπορεί να οδηγήσει σε λύση. Μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.