Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ούτε ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει ότι το μνημόνιο πέτυχε!!!

Συνολική αμφισβήτηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και προσωπικά του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ούτε ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει ότι το μνημόνιο απέδωσε και ότι το μνημόνιο 2 θα αποδώσει. Με τις τοποθετήσεις τους μοιάζει να έχει μεταφερθεί στην αίθουσα της Βουλής το κλίμα που επικρατεί στους συγκεντρωμένους στις πλατείες.
Τι είπαν:
Βάσω Παπανδρέου: Όταν ήρθα στο γραφείο σου τον Νοέμβριο του 2009 για να σου πω ότι πρέπει να πάρεις μέτρα εσύ με αντιμετώπισες σαν... UFO. Η διαδικασία της ακριβής δανειοδότησης μιας πτωχευμένης χώρας δεν οδηγεί πουθενά. Αφήστε τα κόλπα με τα open gov που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας. Δεν υπήρχε σχέδιο, ούτε πέρυσι, ούτε φέτος. Αυτό που κάνετε με το μεσοπρόθεσμο και το νέο δανεισμό έχει κοντά ποδάρια. Το υπερβολικό δημόσιο χρέος δεν αντιμετωπίζεται με νέα δάνεια. Τελικά θα γίνει αναδιάρθρωση αλλά όταν συμφέρει τις ευρωπαϊκές Τράπεζες. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να αντέχει να πληρώνει 15% του ΑΕΠ σε χρεωλύσια».
«Είχατε θέσει εκβιαστικά διλήμματα και όπως είχε πεί ο Μιραμπό όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η δημοκρατία».
Κώστας Γείτονας: Η κυβέρνηση έχει χάσει το επικοινωνιακό παιχνίδι. Το δημοψήφισμα είναι προθάλαμος εκλογών.
Πάρης Κουκουλόπουλος: Με την πολιτική μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο καταφέραμε να αδειάσουμε τις τράπεζες και να γεμίσουμε τις πλατείες. Η πολιτική δεν ασκείται εν κενώ, αν η πάντησή μας στις διαμαρτυρίες είναι το σποτάκι της Κυριακής τότε χάσαμε κάθε επαφή με τη πραγματικότητα». Αφού ανεβάσαμε το σήριαλ "έλλειμμα-χρέος" δεν αναβάζουμε τώρα το σήριαλ "ανάπτυξη";.
Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος: Να επιβληθεί μια εισφορά αλληλεγγύης ύψους 3% σε όλους τους φορολογούμενους ώστε να καλυφθούν τα ποσά από τη μείωση του αφορολόγητου και την αύξηση του φόρου στα καύσιμα.
Έκτορας Νασιώκας: Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αναληφθούν και να υπάρξουν παραιτήσεις. Δεν χρειάζονται εκλογές, χρειάζεται να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σωτηρίας με τη συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων.
Δημήτρης Κρεμαστινός: Όταν μιλάμε για συναίνεση εννοούμε έμπρακτη συναίνεση, δηλαδή να γίνει ανασχηματισμός με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του κόσμου ειδικά στο οικονομικό επιτελείο. Κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα το βλέπουμε στις πλατείες.
Δημήτρης Καρύδης: Δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας. Έχει συγκεντρωθεί μισό εκατομμύριο κόσμος στο Σύνταγμα και μείς ψηφίζουμε αμέριμνοι. Πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι δεν θα λάβετε άλλα μέτρα; Δεν μπορείς να στύβεις κάθε μήνα.
Έλενα Παναρίτη: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα ως πρόβλημα ρευστότητας και όχι ως πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας, η οποία εξασφαλίζεται με δομικές αλλαγές και όχι με την λήψη μόνο δημοσιονομικών μέτρων.
Παναγιώτης Κουρουμπλής: Δεν βγαίνει το πρόγραμμα, η ομάδα που ανέλαβε να διαχειριστεί την κρίση έχει τόσο έλλειμμα, που δεν μπορεί να την εμπιστευθεί ο κόσμος.
Μ. Κατρίνης: Ζητείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να αναλάβει τις ευθύνες της. Εσείς κ. Παπακωνσταντίνου να ζητήσετε από τους υπουργούς και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ειδικά για τους υπουργούς που έχουν αστοχήσει;
Ανδρέας Μακρυπίδης: Ανάπτυξη χθες, έπρεπε να είχε δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη εδώ και καιρό.
Χρήστος Μαγκούφης: Δημιουργία «σταθερής κυβερνητικής δομής» με υπουργεία που δεν θα αλλάζουν και προς τούτο είπε ότι πρέπει ο πρωθυπουργός να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία, μαζί με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων.
Τόνια Αντωνίου: Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν ειλικρινής και εξήγησε γιατί το «Μνημόνιο 2» θα αποτύχει, όπως το «Μνημόνιο 1». «Το πρόβλημά μας, η χρεοκοπία, έπρεπε να είναι το όπλο μας».
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Δεν μπορούμε να βάζουμε νέα μέτρα την ώρα που στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχουν τρεις Οργανισμοί που κοστίζουν 10 εκατ. ευρώ το χρόνο». Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ δεν είναι όπως εκείνοι της ΝΔ οι οποίοι το 2009 «απλώς έβλεπαν το έλλειμμα να εκτινάσσεται στο 10%».
Σοφία Γιαννακά: Δεν μπορούν οι 156 βουλευτές του ΠαΣοΚ να σηκώσουν το βάρος της χώρας και του ΠαΣοΚ. Δεν έχουμε την πολιτική νομιμοποίηση να πάθουμε ό,τι έπαθε ο Σόκρατες στην Πορτογαλία.
Β. Γερανίδης: Να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Έτσι όπως πάμε δεν θα τις αποφύγουμε σε τρεις-τέσσερις μήνες.
Απόστολος Κακλαμάνης: Να θυμάστε ότι κάποτε αυτοί που κορόιδεψαν τον λαό πήγαν στο Γουδή. Εάν ξεπουλήσετε βιομηχανίες της Θράκης και κτήματα της Θράκης να το σκεφτείτε καλά.
Νίκος Σαλαγιάννης: Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης όχι μόνο από αυτούς που βγαίνουν στις πλατείες, αλλά κι από αυτούς που είναι στα σπίτια τους, γιατί δεν πιστεύουν ότι το πρόγραμμα θα πετύχει, με δεδομένο ότι το προηγούμενο απέτυχε.
Θανάσης Παπαγεωργίου: Το μίγμα ύφεσης-μεγάλου χρέους και αποκρατικοποιήσεων, όπως τις παρουσιάζει σήμερα η Wall Street Journal, τότε η χώρα θα μαραζώσει, δεν γίνεται να πουλήσουμε την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ.
Δημήτρης Λιντζέρης: Ο πρωθυπουργός, αν θέλει να σώσει την χώρα, πρέπει να ομολογήσει ότι η κρίση υπερβαίνει τη μία παράταξη. Ο Παπακωνσταντίνου με περισσή αλαζονεία ήλθε εδώ να ανακοινώσει νέα μέτρα, χωρίς αυτοκριτική.
Νίκος Ζωίδης: Έχουμε φθάσει στο σημείο στο οποίο η επίτευξη των στόχων που είναι συγκεκριμένοι, όπως το Μεσοπρόθεσμο και η 5η δόση, [ενδέχεται] να γίνουν θρυαλλίδα κοινωνικών εκρήξεων.
Σοφία Γιαννακά: Δεν προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις, παίρνουμε μόνο μέτρα.  Οι 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος για την πορεία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουμε την πολιτική νομιμοποίηση να πάθει το ΠΑΣΟΚ αυτό που έπαθε ο Σόκρατες».
Νάντια Γιαννακοπούλου: Δεν μπορεί εξαιτίας αποτυχημένων πολιτικών να παίρνουμε συνεχώς μέτρα που τα πληρώνουν τα ίδια κοινωνικά στρώματα. Όσοι από τους υπουργούς έχουν αποτύχει «να διευκολύνουν την ελληνική κοινωνία και εμάς κατά την συνείδησή τους».
Γιάννης Μιχελογιαννάκης: Στο ΠΑΣΟΚ το λευκό είναι πολιτική αδυναμία, το άκυρο είναι πολιτική ανευθυνότητα και το δημοψήφισμα πολιτική ανικανότητα.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης: Τα «βογκητά» να ακουστούν όχι από τις πλατείες, αλλά από τα Βόρεια Προάστια με τους φόρους που πρέπει να μπουν στα εισοδήματα και στην ακίνητη περιουσία.
Κώστας Σπηλιόπουλος: Έχει σημάνει το τέλος εποχής για όλους και θα έχουμε ανακατατάξεις, από τη μια υπάρχουν οι δυνάμεις του εκσυγχρονισμού και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και από την άλλη οι δυνάμεις της εύκολης διαμαρτυρίας και του λαϊκισμού.
Κατερίνα Μπατζελή: Το Μεσοπρόθεσμο θα το ψηφίσουμε, ωστόσο δεν καταλαβαίνω γιατί προχωράμε σε νέα δανειακή σύμβαση εκτός μηχανισμών που θα ανεβάσει το χρέος στα 355 δισεκατομμύρια το 2014.
Δημήτρης Καρύδης: Οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι μισοί στις πλατείες, δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας και λέγοντας στη συνέχεια «φανταστείτε μισό εκατομμύριο στην πλατεία και εμείς να ψηφίζουμε αμέριμνοι».
Βασίλης Τόγιας: Το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να πάρει διαζύγιο από τις λογικές περικοπών του πρώτου Μνημονίου, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να επωμιστούν κανένα βάρος και καμία περικοπή.
Δημήτρης Βαρβαρίγος: Το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να ψηφιστεί με 180 ψήφους και, αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό, η χώρα να πάει σε εκλογές.
Σούλα Μερεντίτη: Δεν πετύχαμε και οι ευθύνες δεν είναι μόνο του Παπακωνσταντίνου, δεν περιορίσαμε πριν απ' όλα το σπάταλο κράτος. Οι πλατείες δεν απαντώνται με σποτ.
Πέμυ Ζούνη: Ζητάτε να στηρίξουμε, όχι μόνο να ψηφίσουμε και να πάμε να κρυφτούμε, αλλά να επιχειρηματολογήσουμε. Η αξιοπιστία μας έχει χαθεί.
Χρύσα Αράπογλου: Η πολιτική της «άλλης μέρας» θα υπάρξει είτε με εμάς, είτε χωρίς εμάς. Η Βουλή πρέπει «να ανοίξει τα παντζούρια της» και εκτιμώντας ότι «εκεί έξω γεννιέται με οδύνες το καινούργιο».
Γιάννης Βούρος: Σχοινοβατούμε και η κοινωνία κι εμείς χωρίς δίχτυ ασφαλείας και αυτό είναι όχι άλλα βάρη, όχι άλλες περικοπές, όχι περαιτέρω ακύρωση της αξιοπρέπειας του φτωχού, όχι άνιση κατανομή των βαρών. Εμείς κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να επιβεβαιώσουμε τη φράση του Ντοστογιέφσκι που μιλούσε για το δικαίωμα του απελπισμένου στην επανάσταση και τον Φρόιντ που μίλησε για την ψυχολογία του όχλου
Γιάννης Αμοιρίδης: Νέα αρχή σημαίνει απολογισμός και καταλογισμός ευθυνών, εγώ δεν νιώθω καμία ευθύνη. Το βασικό πρόταγμα πρέπει να είναι το αξιακό και κατόπιν το πολιτικό και το οικονομικό.
Χαρά Κεφαλίδου: Ποια ήταν τα λάθη που κάναμε στο 1ο Μνημόνιο και τι θα αποτρέψει ένα 3ο Μνημόνιο. Δεν χρειάζεται κυβέρνηση τεχνοκρατών αλλά άξιων ενώ οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με βάση τα δεδομένα που είναι πάνω στο τραπέζι και όχι με αυτά «που θα θέλαμε να είναι».
Βασίλης Γιουματζίδης: Κόκκινη γραμμή για μένα είναι το πετρέλαιο θέρμανσης και τα ''νερά'' που πρέπει να μείνουν στον έλεγχο του κράτους.
Χρήστος Κατσούρας: Υπάρχει απώλεια της αξιοπιστίας των πολιτικών, χρειάζεται σύγκλιση και συναίνεση και «αν δεν μπορεί να γίνει αυτό να πάμε σε εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.