Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Σήμερα η ανακοίνωση για το φωτοβολταϊκό πάρκο

ΣΕ ΚΛΟΙΟ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ - ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 200 μεγαβάτ στην περιοχή της Πτολεμαϊδας θα ανακοινώσει αύριο Πέμπτη από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ευρώπη, μιας επένδυσης που θα ξεπεράσει σε αξία το 1 δισ. ευρώ και θα υποκαταστήσει πλήρως κάποιες από τις παλαιές λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που βαίνουν προς απόσυρση.
Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η συγκεκριμένη επένδυση θα υλοποιηθεί κατά 51% από την ΔΕΗ και κατά 49% από την αμερικανική ASM. Η ανακοίνωση θα γίνει στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Δήμος Κοζάνης, με θέμα: «Η αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας στον ενεργειακό τομέα». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν  η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λ. Μαλούτας, και ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Αρ. Ζερβός.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ για την πώληση του 40% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες.
Οι ιδιοκτήτες καφετεριών για τον αντικαπνιστικό νόμο.
Οι φοιτητές για το σχέδιο νόμου για τα πανεπιστήμια.
Οι κάτοικοι του Βελβεντού για να γίνει και πάλι το Βελβεντό αυτόνομος δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.