Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Οι δέκα μικροί νέγροι και οι τριακόσιοι της βουλής!

Όταν σε μια χώρα τα αυτονόητα γίνονται μυστήρια!

Η έκκληση των 299 της βουλής, προς τον βουλευτή ή την βουλευτή που έβγαλε το ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό, να αποκαθάρει το πολιτικό σύστημα δίνοντας εξηγήσεις, δεν βρίσκει ανταπόκριση.
Όπως και η έκκληση ότι η γενίκευση είναι καταστροφική για το πολιτικό σύστημα και πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο, δεν αποτελεί λύτρωση.
Το πολιτικό σύστημα ενοχοποιείται συλλήβδην, όχι γιατί όλοι έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό, αλλά λόγω «έλλειψης προτέρου εντίμου βίου».
Όπως ακριβώς συνέβη και με τους δέκα μικρούς νέγρους! Δεν κουβαλούσαν όλοι τους το ίδιο αμάρτημα, αλλά όλοι τους είχαν βαριά αμαρτήσει!
Όταν η Agatha Christie έγγραφε τους δέκα μικρούς νέγρους ασφαλώς και δεν είχε στο μυαλό της τους τριακόσιους της ελληνικής βουλής.
Τα χαρακτηριστικά των καλεσμένων στο μικρό νησάκι του Νέγρου απέναντι από το μικρό ψαράδικο χωριό Ντέβον είναι ίδια και απαράλλαχτα με τα χαρακτηριστικά των 300 της Βουλής.
Όλοι τους άνθρωποι με ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και κάποιο μελανό σημάδι στο παρελθόν τους, ο καθένας τους κρύβει και μια σκοτεινή υπόθεση ρεμούλας.
Όπως οι δέκα καλεσμένοι του ιδιοκτήτη του νησιού έτσι και οι τριακόσιοι της βουλής βρέθηκαν απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, αποκλεισμένοι μέσα στην παγερή και σιωπηλή βουλή. Γύρω τους μπορεί να μην υπάρχει η θάλασσα, αλλά συχνά είναι περικυκλωμένοι από λαοθάλασσα.
Μάταια περιμένουν τον πρόεδρο της Αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη (τον Φρεντ Νάρακοτ) και τη βενζινάκατό του (ανακοίνωση του ονόματος) να έρθει να τους σώσει.
Οι ίδιοι έχουν νομοθετήσει την απαγόρευση των ονομάτων όσων έχουν προβεί σε εγκληματικές πράξεις. Έτσι θεωρούσαν ότι προστάτευαν τους εαυτούς τους.
Άδικα περιμένουν από το λαό (τους κατοίκους του μικρού χωριού από την αντικρινή όχθη) να τους λυτρώσει.
Η βοήθεια δεν θα έρθει ποτέ. Ο πολιτικός τους θάνατος έχει προαποφασιστεί.
Όπως και οι καλεσμένοι στο μικρό νησί του Νέγρου, έτσι και οι τριακόσιοι της βουλής θα βρεθούν σύντομα γυμνοί από τα κοινωνικά τους προσωπεία και θα πληρώσουν για το παρελθόν τους.
Ένας ένας θα πέσουν. Όπως και στο τραγούδι. Έπεσε ο ένας και έμειναν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.