Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Η El Mundo, ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου και η σπηλιά του Πλάτωνα (και σε video η αλληγορία)

Η υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από πλευράς ελληνικής βουλής, δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους. Αυτό που συμβαίνει, μοιάζει κάπως με τη περίφημη αλληγορία του Πλάτωνα για τον μύθο της σπηλιάς.
Οι Ευρωπαίοι, είμαστε σκλάβοι, εκ γενετής αλυσοδεμένοι, και μπορούμε να δούμε μόνο τις σκιές που σχηματίζουν στον τοίχο της σπηλιάς, όλα τα αντικείμενα που μεταφέρουν στα χέρια τους οι διάφοροι υπηρέτες που περνούν απ έξω, Και μάλιστα έχουμε πειστεί, πως όσον αφορά στην ελληνική πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα πέραν των σκιών που βλέπουμε.
Στην ελληνική όμως πραγματικότητα, τα παράδοξα ξεπερνούν τις αντοχές μας. Για παράδειγμα, είναι η πρώτη φορά που ένα τεχνικώς χρεοκοπημένο κράτος, στηρίζεται ως φερέγγυο ... .

Σχόλιο 1ο: Διαφεύγει στον αρθρογράφο της El Mundo ότι και οι δύο έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα!
Σχόλιο 2ο: Τα αντικείμενα (οι πολιτικοί μας) που παίζοντας με τις σκιές μεγαλώναν ανάλογα με τη γώνία που είχε το φως και ο λαός (οι φυλακισμένοι) τους θεωρούσαν πραγματικά μεγάλους και τρανούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.