Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΟΡΥΧΕΙΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ: ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
Χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Μαργαρίτης κατέθεσε (δήθεν από ενδιαφέρον για την περιοχή Καμβουνίων) ερώτηση για το δρόμο Τρανοβάλτου-Σερβίων.
Συμπτωματικά αυτές τις μέρες οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Πολυρράχου και Τριγωνικού δέχτηκαν προτάσεις (πιέσεις) από τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, να δοθεί στην εταιρεία ΜΕΤΕ Α.Ε., που εκμεταλλεύεται το ορυχείο Προσηλίου, η άδεια να ασφαλτοστρώσει(!) αγροτικούς δρόμους στην περιοχή του ορυχείου.
Η ερώτηση του κ. Μαργαρίτη θα μπορούσε να προέρχεται από το ενδιαφέρον για το πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής, που τον τιμά με την ψήφο της.
Και λέμε ότι «θα μπορούσε», γιατί αυτή την περίοδο:
- Η εταιρεία ΜΕΤΕ Α.Ε. κόπτεται να βρει δρόμο για τη μεταφορά του κάρβουνου που έχει αποθηκευμένο στο χώρο του ορυχείου!
- Ασκεί πιέσεις στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, χρησιμοποιώντας τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, για να της παραχωρήσουν το δικαίωμα να ασφαλτοστρώσει αγροτικούς δρόμους(!) για να έχει πρόσβαση στη θέση του νέου σπαστήρα!
- Την παράκαμψη που κατασκεύασε η εταιρεία με την άδεια της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, της οποίας ο κ. Μαργαρίτης ήταν αντινομάρχης, την κατάπιαν οι κατολισθήσεις και από τις κατολισθήσεις απειλείται και η νέα υπό κατασκευή παράκαμψη. Αδιάψευστος μάρτυρας η φωτογραφία που δημοσιεύουμε.
Λέμε «θα μπορούσε» αν δεν χρησιμοποιούσε στην ερώτηση εσκεμμένα δύο ψέματα
Ψέμα πρώτο: Επικαλείται ότι για την πρώτη παράκαμψη «δεν έγιναν οι απαραίτητες μικροπαρεμβάσεις γιατί ο ΣΑΚ Προσηλίου με ασφαλιστικά μέτρα απαγόρευσε στην εταιρεία να τις κάνει», ενώ ξέρει ότι για την πρώτη παράκαμψη δεν έγιναν ασφαλιστικά μέτρα. Για τις κατολισθήσεις η φταίει αποκλειστικά και μόνο η εταιρεία, η οποία δεν τήρησε τους κανόνες εξόρυξης και τις προδιαγραφές για τη σωστή λειτουργία του ορυχείου.
Ψέμα δεύτερο: «Η μόνη διέξοδος που απομένει είναι από ένα δρόμο επικίνδυνο που είναι ακόμα υπό κατασκευή» και εννοεί το δρόμο Ρύμνιο Τριγωνικό. Να σημειώσω ότι ο δρόμος αυτός έχει δύο λωρίδες για την άνοδο και μία λωρίδα για την κάθοδο! ενώ δεν θεωρεί επικίνδυνη την νέα παράκαμψη που απειλείται από τις κατολισθήσεις, περνά μέσα από το ορυχείο και είναι πραγματικά επικίνδυνη!
Οι καιροί κ. Μαργαρίτη είναι πονηροί, όπως πονηρή είναι και η ερώτησή σου!
Με παλιότερη καταγγελία της (δείτε την εδώ), η Επιτροπής Αγώνα για το σταμάτημα της λειτουργίας του ορυχείου Προσηλίου, είχε θέσει το πρόβλημα του επαρχιακού δρόμου Τρανοβάλτου - Προσηλίου και προειδοποιούσε ότι δεν θα ανεχθεί και δεν θα επιτρέψει να παίζεται σε βάρος των κατοίκων και σε βάρος της περιοχής κανένα παιχνίδι.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Video με την ερώτηση του κ. Μαργαρίτη και την απάντηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Σόκουτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.