Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ή είναι ανίκανοι ή είναι ψεύτες ή απλά μας δουλεύουν!!!

Χιλιάδες Έλληνες θα μπουν "εκ παραδρομής" στον Τειρεσία!!!
Πήρατε επιστροφή φόρου πάνω από 300 ευρώ; Μη χαίρεστε!
Απλά επιλέξτε τον τρόπο επιστροφής είτε εφάπαξ (οπότε κερδίζετε 5%), είτε (αν τα φάγατε) σε 6 μηνιαίες δόσεις!
Είναι δυνατόν σε ένα νόμο που  εδώ και μήνες τον χτενίζουν, να μπαίνουν παράγραφοι εκ παραδρομής;
Είναι δυνατόν να το βλέπουν οι υπουργοί στο υπουργικό συμβούλιο (καλά αυτοί βαριούνται να διαβάσουνούτε που ξερουν τι ψηφίζουν*), οι βουλευτές στον κοινοβουλευτικό τομέα (καλά αυτοί κάνουν ότι τους λένε), να κατατίθεται στη βουλή, να γίνεται είδηση στα μπλοκ στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και να βγαίνουν με μια τόσο φτηνή δικαιολογία ότι "εκ παραδρομής μπήκε στο άρθρο 29 η παράγραφος 6 που λέει ότι όσων έχει γίνει εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας για το 2011 και πήραν επιστροφή φόρου μεγαλύτερη των 300 ευρώ θα κληθούν να επιστρέψουν τα επιπλέον ευρώ σε έξι ισόποσες δόσεις".
Με τέτοια διακιολογία θέλουν να πιστέψουμε τί; ότι είναι ανίκανοι; ότι είναι ψεύτες; ότι μας δουλεύουν; Τι δικαιολογία θα επικαλεστούν (αν το αφαιρέσουν) στο τελικό κείμενο που θα στείλουν στα αφεντικά τους; Εκείνοι κρατάνε καθαρό το αντίγραφο!
Όταν πάρετε τη βεβαίωση από τον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής σας υπηρεσίας δεν θα είναι εκ παραδρομής, απλά δεν έγινε αποδεκτή η αλλαγή από τα αφεντικά τους!
Τι πρέπει να κάνετε;
Να πάτε να πληρώσετε την "ειδική εισφορά" (έτσι θα ονομάζεται) γιατί αλλιώς θα γίνετε πελάτες του "ΤΕΙΡΕΣΙΑ".
Δείτε τι λέει στο άρθρο 29 παράγραφος 6 του ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015»
6. Το ποσό του φόρου που εκπίπτει από τον συνολικό φόρο που προκύπτει με βάση τη φορολογική κλίμακα σύμφωνα με τις διατάξεις του όγδοου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994 περί αποδείξεων, όπως ισχύει για το οικονομικό έτος 2011, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ ανά φορολογούμενο. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 και έχει συμψηφιστεί φόρος μεγαλύτερος από τριακόσια (300) ευρώ, ο επί πλέον αυτός φόρος βεβαιώνεται με την ειδική εισφορά φυσικών προσώπων σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του παρόντος άρθρου.
Τώρα δείτε τι λένε οι παράγραφοι 4 και 5 του ίδιου άρθρου.
4. α) Η εισφορά του παρόντος βεβαιώνεται οίκοθεν από τον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας που είναι αρμόδιος για τη φορολογία του φυσικού προσώπου ή της σχολάζουσας κληρονομιάς με βάση τους τίτλους βεβαίωσης που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 74 του Κ.Φ.Ε.
β) Για τον υπολογισμό της εισφοράς εκδίδεται εκκαθαριστικό σημείωμα, αντίγραφο του οποίου αποστέλλεται στον υπόχρεο.
5. α) Η εισφορά που επιβάλλεται με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου καταβάλλεται σε έξι (6) ίσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της εισφοράς και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη, αντίστοιχα. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των τριακοσίων (300) ευρώ, εκτός της τελευταίας. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του οφειλόμενου ποσού, παρέχεται έκπτωση πέντε (5%) τοις εκατό.
Ερώτηση: Πιστεύετε ότι μπήκαν εκ παραδρομής ολόκληροι παράγραφοι, τόσο σωστά και με τόση λεπτομέρεια διατυπωμένοι; 
Αν η απάντησή σας είναι ΝΑΙ  απαλλάσεστε της επιστροφής λόγω ...  
* Αρχικοπρίτης στο MEGA: Δεν το είδα αυτό. Αν υπάρχει ... (Τζάμπα πάει στο Υπουργικό Συμβούλιο τώρα που δεν διατίθενται μεζέδες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.