Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Πιο διεφθαρμένη και από τη Μπουτσουάνα, η Ελλάδα!!!

Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά τώρα και με τη σφραγίδα της οργάνωσης "διεθνής Διαφάνεια" είμαστε μια διεφθαρμένη χώρα.!
Μαζί με την Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ, το Μαρόκο, το Περού και την Ταϊλάνδη!!!
Μας περνάνε ακόμα και χώρες υπανάπτυκες όπως η Γκάνα, η Τυνησία, η Ναμίμπια, η Ρουάντα και η Μποτσουάνα!!!
Πρώτη στη διαφθορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση!!!
Την 80ή θέση στην παγκόσμια κατάταξη διαφθοράς καταλαμβάνει η Ελλάδα σύμφωνα με διεθνή έκθεση, αποτέλεσμα 17 διαφορετικών ερευνών που διεξάγονται υπό την αιγίδα της διεθνούς οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» (Transparency International) που εδρεύει στο Βερολίνο.
Ο Δείκτης διαφθοράς που βαθμολογεί 183 χώρες από το 0 (χώρα με την απόλυτη διαφθορά) έως το 10 (χώρα με μηδενική διαφθορά) εστιάζει σε τομείς όπως η εφαρμογή των νόμων κατά της διαφθοράς, η πρόσβαση στην πληροφόρηση και η σύγκρουση των συμφερόντων.
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την θέση 80 με βαθμολογία 3,4 (ελαφρώς χειρότερη από την 78η που κατείχε πέρσι) ανάμεσα στις χώρες που βρίσκονται στη σχετική λίστα, έχοντας την ίδια βαθμολογία με την Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ, το Μαρόκο, το Περού και την Ταϊλάνδη.
Ανησυχητικό είναι ότι χώρες που έχουν χαρακτηριστεί ως κατεξοχήν διεφθαρμένες ή υποανάπτυκτες, φιγουράρουν σε χαμηλότερη θέση από την δικιά μας. Μερικές από αυτές είναι η Γκάνα, η Τυνησία, η Ναμίμπια, η Ρουάντα και η Μποτσουάνα.
Μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, η Ελλάδα και η Ιταλία (69η θέση) κατέκτησαν τις χαμηλότερες θέσεις. ‘’Στην τελική κατάταξη των δύο χωρών, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν επαρκώς τη φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κρίση χρέους”, αναφέρεται στην έκθεση.
Την πρωτιά της διαφάνειας κατέχει η Νέα Ζηλανδία, με τη Δανία και τη Φινλανδία να ακολουθούν ενώ η Σομαλία και η Βόρεια Κορέα – η οποία περιλαμβάνεται στην έρευνα για πρώτη φορά – είναι ουραγοί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.