Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Οι τρομοκράτες της ελληνικής υπαίθρου

Με αφορμή το θάνατο του 36 χρονου κυνηγού στην Παλιουριά Γρεβενών 
Η είδηση για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου κυνηγού στα Γρεβενά που τον πυροβόλησε άλλος κυνηγός, περνώντας τον για θήραμα κατά την διάρκεια του κυνηγιού, πρέπει να γίνει αφορμή για να αλλάξουν πολλά στο θέμα του κυνηγιού στην ελληνική επαρχία.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ελληνική ύπαιθρο, κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου είναι πολλά και κάποτε τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας οφείλουν να δώσουν μια λύση. Η τρομοκρατία στην ελληνική ύπαιθρο είναι σύμπτωμα κοινωνικής κρίσης, που τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πολιτεία δεν  φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα.
Τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα, με τους κυνηγούς, έχουν ενταθεί τόσο πολύ που οι κάτοικοι πολλών περιοχών, βιώνουν μια ιδιότυπη τρομοκρατία. Δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, κοντά στα αγροκτήματα, σε απόσταση αναπνοής από μαντριά κτηνοτρόφων επίδοξοι δολοφόνοι, “κυνηγοί του οτιδήποτε κινείται ή πετάει”, με το δάχτυλο στη σκανδάλη είναι έτοιμοι να πυροβολήσουν, να σκοτώσουν, να πάρουν το βραβείο της απανθρωπιάς. Το πρόβλημα εντείνεται γιατί οι παρέες των κυνηγών δεν αποτελούνται πια από δύο ή τρεις αλλά από δέκα και δεκαπέντε άτομα, που καλύπτουν χιλιόμετρα εκτάσεων. Δεν υπάρχει σεβασμός στις αποστάσεις από οικισμούς, από μαντριά, από αγροκτήματα, από δρόμους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους και άνθρωποι που θέλουν να  κάνουν τη βόλτα τους στην ύπαιθρο. Άμεσα ή έμμεσα άνθρωποι που θα τολμήσουν να πάνε στις δουλειές τους ή άνθρωποι που θα τολμήσουν να πάνε μια βόλτα στην εξοχή, δέχονται την τρομοκρατία των κυνηγών.  Πρέπει να είσαι πολύ θαρραλέος και τυχερός για να κάνεις το σαββατοκύριακο μια βόλτα στην ελληνική ύπαιθρο. Έχουμε πια απολέσει το δικαίωμα να περιφερόμαστε ελεύθερα στον τόπο μας.
Το πού θα επιτρέπεται  ή το πως θα οργανώνεται το κυνήγι είναι ένα θέμα που χωράει πολύ συζήτηση. Η αυστηρή όμως απαγόρευση κοντά σε οικισμούς, σε δρόμους, σε κτήματα, σε μαντριά δεν χρειάζεται ούτε συζήτηση, ούτε ανοχή. Οφείλουν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να τα εφαρμόσουν άμεσα. Οφείλουν να μας απαλλάξουν από την ιδιότυπη αυτή τρομοκρατία των κυνηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.