Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ -

ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Να αποχωρήσει η Ελλάδα από το μηχανισμό στήριξης Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ και από το ΝΑΤΟ πρότεινε με πολιτική του παρέμβαση σε εκδήλωση του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Συνασπισμού ο Μίκης Θεοδωράκης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μ. Θεοδωράκης «εάν το σκάφος Ελλάς δεν αλλάξει άμεσα και ριζικά πορεία τότε θα οδηγηθούμε στο τέλος μας ως έθνος, λαός, ιστορία και πολιτισμός».
Ο Μ.Θεοδωράκης πρότεινε την εξόφληση του δημόσιου χρέους με εκποίηση μέρους της κρατικής περιουσίας, με εξαίρεση των, στρατηγικής σημασίας, ΔΕΚΟ, με εκποίηση μέρους της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, υποχρέωση με ειδικούς φόρους στους έχοντες και κατέχοντες, καθώς και τη στροφή της Ελλάδας σε άλλες φιλικές χώρες, όπως τη Ρωσία, την Κίνα και τις αραβικές χώρες και ειδικά για την εθνική άμυνα να προμηθευτεί υπερσύγχρονο στρατιωτικό αμυντικό υλικό από τη Ρωσία και την Κίνα.
Ο Μ. Θεοδωράκης πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα, όπου σε περίπτωση δε θετικής ψήφου από τον ελληνικό λαό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή και να αναθέσει την εξουσία σε ομάδα ακέραιων και ικανών πολιτών και παράλληλα να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη συντακτικής εθνοσυνέλευσης.

ΠΗΓΗ: gp3

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ για το δημοψήφισμα και την ανάδειξη εθνοσυνέλευσης.
    Και μία πρόταση αντί να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις να προταθεί και η εθελοντική προσφορά εργασίας μιας ώρας την ημέρα για την εξόφληση του χρέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.