Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ – ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ. ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ.

Πριν δύο χρόνια η εξορυκτική εταιρεία ΜΕΤΕ ΑΕ, ενεργώντας εντελώς αυθαίρετα, κατέστρεψε τμήμα της επαρχιακής οδού Τρανοβάλτου – Προσηλίου, επεκτείνοντας το ορυχείο εκτός του καθορισμένου χώρου, με την ανοχή των τοπικών αρχών, δημιουργώντας προβλήματα που έφταναν μέχρι και τη διακοπή της συγκοινωνίας.
Η Νομαρχία Κοζάνης για την παράβαση αυτή επέβαλε πρόστιμο στην εταιρεία.
Μετά από αυτό η εταιρεία για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας «παρέδωσε» δικό της εργοταξιακό δρόμο για τις ανάγκες της συγκοινωνίας. Ο δρόμος αυτός, μη έχοντας τις απαραίτητες προδιαγραφές, ήταν επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς και αποτέλεσε αιτία διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής.
Σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, (τότε καθισύχαζε τους κατοίκους για την ασφάλεια της παράκαμψης) μετά από τις καθιζήσεις που παρουσίασε το τμήμα της παράκαμψης προχωρά στη δημιουργία νέας παράκαμψης.
Όμως από ότι φαίνεται, η τμηματική κατασκευή του δρόμου, δημιουργεί προβλήματα στα οποία δεν φαίνεται να δίνεται καμιά λύση στα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής:
1ον Δεν λύνει το πρόβλημα της παράκαμψης
Δεν αντικαθιστάται ολόκληρο το τμήμα της παράκαμψης αλλά μέρος αυτού. Έστι η συγκοινωνία θα γίνεται πάλι μέσα από το εργοτάξιο και μέσα από έναν επικίνδυνο δρόμο.
2ον Καταπάτηση ιδιόκτητης περιουσίας
Το νέο τμήμα της παράκαμψης, περνά μέσα από ιδιόκτητες εκτάσεις της «Κοινωνίας Προσηλίου» για τις οποίες δεν έγινε καμία απαλλοτρίωση.
3ον Προστασία των παλιών πέτρινων γεφυριών
Στο τμήμα της νέας παράκαμψης υπάρχουν δύο παλιά γεφύρια. Με την αυθαίρετη κατασκευή της παράκαμψης από την εταιρεία σκεπάστηκε με μπάζα ένα παλιό πέτρινο γεφύρι. Σήμερα με την αλλαγή της παράκαμψης κινδυνεύουν και τα άλλα δύο γεφύρια από τις εργασίες.
Οι κάτοικοι της περιοχής μένουν έτσι με αναπάντητα τα ερωτήματα.
- Γιατί δεν αποκαθίσταται ολόκληρο το τμήμα της παράκαμψης;
- Γιατί δεν έγιναν απαλλοτριώσεις στις ιδιόκτητες εκτάσεις και καταπατούνται;
- Θα προστατευτούν τα παλιά πέτρινα γεφύρια ή θα χαθεί ένα ακόμα κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς;
Περιμένουμε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση απαντήσεις.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

3 σχόλια:

 1. Πρόσεξα ότι η ταμπέλα γράφει
  "ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ"
  θα πάω να προσθέσω και το εξής:
  "ΑΛΛΑΙ ΑΙ ΒΟΛΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ"
  Η επόμενη νέα-νέα παράκαμψη θα παιρνά από την κορυφή του Αγίου Χρστοφόρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νομίζετε ότι το έργο το κατασκευάζει η Νομαρχία. Το έργο το κατασκευάζει η ΜΕΤΕ και το έδωσε στην εταιρεία που το κάνει τώρα.
  Εδώ δεν αποφασίζει η Νομαρχία αλλά η εταιρεία.
  Για ψάξτε το

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στο νομαρχιακό συμβούλιο θα μάθουμε όλα όσα αφορούν το θέμα. Υπομονή

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.