Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Dr Mark Weisbrot: Καλωσήρθατε στην κόλαση του ΔΝΤ! (διαδώστε το)

Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δόκτωρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.

Ερ.: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ.
Το μόνο που θυμάμαι (και μ’ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή (!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας.

Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.
Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο -μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως. Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.
Πιστέψτε με, στην Ουγγαρία ήταν πιο ομαλά τα πράγματα, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερ’ ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα.
Η Κυβέρνησή που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρουν τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοί είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους.
Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ. Το να έχει αναλάβει το Δ..Ν.Τ. μια χώρα σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία του στο χρέος.
Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.
Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού.
Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.
Στην Αργεντινή με το που έλαβε δράση το Δ.Ν.Τ., ο κόσμος βγήκε με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια στους δρόμους και εισέβαλαν σε τράπεζες, στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια, σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς υπαλλήλους, διευθυντές, δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης, καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεκριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών.
Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000, αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά πολύ λιγότερος και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.
Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας. Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη, επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα, όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει.
Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι, όπως και οι Έλληνες και δεν είδα μάνες στην Αργεντινή να πουλάνε τα παιδιά τους, όπως γίνεται στο L.A. από το 1960. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους, όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν, όσα δεν πήραν οι τράπεζες τα πήραν οι έμποροι. Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γι’ αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.
Γι αυτό και εξάλλου η προ-μελετημένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η μαζική προώθηση και πώληση των ναρκωτικών, μέχρι όπως μαρτυρείται και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από ανθρώπους που έχουν και είχαν ανέκαθεν στενές επαφές με την ζούγκλα των ιδιωτικών καναλιών, κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, βιομήχανους και ανθρώπους γενικότερα που εξυπηρετούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Ημερησίως στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνουν περίπου 140 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες από ναρκωτικά νοθευμένα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί.
Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας».
Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ.
Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!!
Είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές, όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά.
Πρέπει εσείς στην Ελλάδα να ξυπνήσετε τώρα προτού να είναι αργά, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να αποφύγετε το Δ.Ν.Τ.
Ήδη οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου 17-18 Απριλίου 2010 στη χώρα σας, απειλούν για μαζικές απολύσεις περί των 350.000 εργαζομένων και εσείς ακόμα κοιμάστε όρθιοι, αντί να έχετε αποκλείσει τη Βουλή σας με την απειλή μαζικής βίας. Σας κοροϊδεύουν, λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά υπάρχουν.
Για το Δ.Ν.Τ. είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντινοί μας θεωρούν σωτήρες.
Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές, με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα, ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε.
Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω»! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!
Οι τηλεοράσεις έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση υπήρχε, έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.
Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω, που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.
Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν πλιατσικολόγοι. Ακόμα και μεσήλικες, σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες.
Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους. Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα «τρομοκράτες». Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς.
Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.

Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής:
Tα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους.
Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.
Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε.
Γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση.
Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.
Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γ. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!
Ο μεν πρ. Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματ/τικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄γύρο. Και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων ικανοποιημένων από τους παραδείσιους σχεδόν όρους παρέμβασης ενός νέου ΔΝΤ Ελλήνων.

ΠΗΓΗ: http://allday-news.blogspot.com/

26 σχόλια:

 1. Πιστευω οτι το αρθρο ειναι κατασκευασμενο.Γραψτε το link του πρωτοτυπο στα αγγλικα αν οχι σταματηστε τις ηλιθιοτητες απαιδευτοι και ερασιτεχνες δημοσιογραφισκοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παλι αν ο τυπος τα ειπε προκειται περι ...μεγαλου μαλακα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. MEGALOS MALAKAS MALON ESY EISAI LAMOGIO !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μουφα ειναι παιδια , κλασικες μαλακιες ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. EΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. etsi ki aliws 8a xrewkophsei h ellada kai malista syntoma....gamhste tous

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΨΑΧΝΩ ΟΛΟ ΤΟ INTERNET ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.. ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΗΓΗ ΤΟ http://allday-news.blogspot.com/ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ? ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ allday-news ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ REFERENCE. ΑΛΛΙΩΣ ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ...............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τα θέματα τα οποία διαπραγματεύεται αληθινά είναι,τώρα ποιος το έγραψε αποτελεί μυστήριο και αν βρεις την πηγή,θα σε παρακαλούσα να την παραθέσεις σε μορφή συνδέσμου σε κάποιο σχόλιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Το άρθρο βρέθηκε.. Σταμάτα να λές ψέματα ότι δεν υπάρχει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ante re...? pou einai gia pes.. ti ginetai..?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Σας παρακαλώ μην το κάνετε αυτό. Μην σπέρνετε τέτοιο φρικιαστικό πανικό. Τί θα κερδίσετε? Πώς χαίρεστε εσείς? Βάλτε reference αν είναι αλήθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Άρθρο για την ανάκαψη της οικονομιας της Αργεντινής ΜΟΝΟ αφου έφυγε από το ΔΝΤ.. Από τον Μark Weisbrot:
  http://www.latimes.com/news/printedition/opinion/la-oe-weisbrot30oct30,1,816708.story?coll=la-news-comment&ctrack=1&cset=true

  Διάφορα άρθρα του Weisbrot για την οικονομία της Λατινικής Αμερικής στα references της σελιδας του στο Wikipedia:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Weisbrot

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Προφανώς προσπαθούν να μας κάνουν να αντιδράσουμε με πανικό όπως αυτοί οι ανεγκέφαλοι που έκαψαν τους ανθρώπους ζωντανούς(που κάποιοι τους έβαλαν να τον κάνουν όχι ετσι για την πλάκα, έχουν σκοπό...) για να επιβάλουν μετά τα αυστηρά μέτρα για την πάταξη της <> που οι ίδιοι, πιθανόν να δημιούργησαν , όπως έγινε η 11/9 και μετά μπήκαν στο Ιράκ... και έτσι να δημιουργηθεί ένα κράτος δυνάστης που επιβάλλει απάνθρωπα μέτρα και όποιος <> πάει να σηκώσει κεφάλι και να διαδηλώσει τον πέρνουν μέσα...
  Στην Κύπρο κάποιος πήγε να κάνει απεργία πείνας για την πορεία της λύσης του Κυπριακού και η αστυνομία τον πήρε στο ψυχιατρείο! Πού είναι η δημοκρατία κύριοι; Αυτό είναι. Θέλουν να καταργήσουν την δημοκρατία και να κάνουν κουμάντο χωρίς κανένας να μπορεί να τους πεί τίποτα. Θέλουν να μαστε άβουλα πρόβατα. Η λύση δεν είναι η βία. Η λύση είναι να πάμε να διαδηλώσουμε απέναντι στην αδικία άοπλοι όπως τότε οι φοιτητές διαδήλωναν ενάντια στη Χούντα στο πολυτεχνείο. Η απάντηση βρίσκεται στην ιστορία, και λαός που την ξεχάνει είναι καταδικασμένος να χαθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. σωστός ο τελευταίος.. οσο για τον αλλον που έβαλε τον link μάλλον παίζει με την νοημοσύνη και τα ναύρα μου.. καλα ρε μεγάλε.. αν μεταφράσω δηλαδής αυτο που στειλες.... θα πάρω το αναρτειμένο κείμενο..? θα τρελλαθώ.. εγω δεν αντιλέγω οτι ο τύπος λέει για το ΔΝΤ κτλ κτλ. Και έχει κ τα δικια του.. αν και μην τρως εύκολα τον παπά. αλλα αυτο το άρθρο που δεν είναι άρθρο αλλα συνέντευξη και καλα και σε έλληνα δημοσιογράφο ποιός την πήρε...? εεεε? μάγκες παρατήστε το καθε εναν που βγαίνει.. και ας κοιτάξουμε το γιατί γίνονται όλα αυτα... ε ξεκινήστε κάπως έτσι..
  http://www.youtube.com/watch?v=pggPm1usfcE
  νομίζω οτι τα έχετε ξανακούσει αλλα αξίζει αλλη μια προσπάθεια..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. κ. χρήστη «Ανώνυμος» (05 Μαΐου 2010 5:55 μ.μ. ), καλώς σας προβλημάτισε το γεγονός ότι αυτό το άρθρο θα ενσπείρει οργή , πόσο μάλιστα όταν δίνεται η δυνατότητα ταχείας ανάγνωσης αυτού λόγω του διαδικτύου.

  Όμως, ας αναλογιστούμε την αγανάκτηση του κόσμου!

  Ας αναλογιστούμε τη θέση κάποιων ανθρώπων που δουλεύουν εδώ και χρόνια σε αντίξοες συνθήκες για 500 € μισθό και με τη μοναδική μέχρι τώρα ελπίδα για μια άλλη - μια αξιοπρεπής ζωή, σαν αυτή που ζούσαν μέχρι σήμερα άλλοι άνθρωποι γύρω τους, οι οποίοι δεν διέθεταν κάτι περισσότερο από τους ίδιους!

  Ας αναλογιστούμε τη θέση κάποιων ανέργων που δεν έχουν ένα μικρό ποσό ώστε να καλύψουν «δυο» βασικές ανάγκες των παιδιών τους!

  Ας αναλογιστούμε πόσοι επιπλέον θα οδηγηθούμε σε παρόμοιες καταστάσεις με αυτές που ανέφερα ή και σε ακόμα χειρότερες!

  Ας αναλογιστούμε ποιας μορφής θα είναι η καταδίκη του ελληνικού λαού (εφόσον το ΔΝΤ μπει στη ζωή μας), σε μια χώρα χωρίς υποδομή, χωρίς ανάπτυξη και τόσα επιπλέον «χωρίς»!

  Όλοι αυτοί που ΜΑΣ κατάκλεψαν και μεγαλούργησαν, κατασπαράζοντας ότι μπόρεσαν ΕΛΕΥΘΕΡΑ με λαμογιές και με σκάνδαλα, τι ωραία που τώρα παίρνουν τον αέρα τους με τα λεφτά μας και ακόμη πιο ωραία είναι που έχουν απαλλαχτεί και από τα φώτα της δημοσιότητας, κάνοντας μια ήρεμη ζωή για να χαλαρώσουν από τους προηγούμενους «εξουθενωτικούς ρυθμούς»!

  Τι ωραία που τους αφήνουν ελεύθερους μη διαταράσσοντας την ήρεμη ζωούλας τους, ενώ μεταφέρεται το φαρμάκι σε κάποια εκατομμύρια νομοταγών Ελλήνων πολιτών!

  Εμάς –σαν νομοταγείς πολίτες- ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΟΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΟΥΝ, ΕΤΣΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ !!!

  Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία ήταν οι κυβερνήσεις μας, που σαν «επιχείρηση» εκμεταλλεύτηκε ότι μπόρεσε η καθεμιά με τους ημετέρους της. Πόσο δύσκολο πια είναι να βρουν τους κλέφτες που μπορεί να είναι τόσο μα τόσο δίπλα τους, ενώ τόσοι άλλοι άνθρωποι δεν γλυτώνουν την τιμωρία ακόμη και για ανεπαίσθητα πταίσματα;

  Μιας και ανησυχείτε για ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα ας λάβει υπόψη αυτό το άρθρο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να βρει λύσεις (μιας και αυτή τυγχάνει να είναι στην Εξουσία στην παρούσα φάση). Είναι ήδη αρκετά τα προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα και δεν υπάρχει λόγος να πληρώσουμε για οποιαδήποτε επιπλέον δυσκολία εξαιτίας άλλων, είτε αυτή μπορεί να προκύψει εξαιτίας του χρέος που θέλουν να μας φορτώσουν είτε σε ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα του κόσμου λόγω αγανάκτησης!

  Τονίζω ότι συμφωνώ με το χρήστη «Ανώνυμος» (07 Μαΐου 2010 8:48 μ.μ.), ότι δηλαδή Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΑ και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ. Αναμφισβήτητα, αποτρόπαιο ήταν το έγκλημα που βάλανε φωτιά στο κτίριο ενώ υπήρχαν άνθρωποι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. a sorry και ένα αποσπασμα απο το παραπάνω ντοκιμαντερ ποθ στειλα..
  "Διατηρώ την άποψη πως η μόνη πραγματική σωτηρία από κάθε καταπίεση ή υποδούλωση είναι η αυτοδυναμία, η γνώση, η συνείδηση. Αυτή είναι η πραγματική επανάσταση. Μην παρασύρεστε από το 87% που ακολουθεί τον ηγέτη. Άνθρωποι που νομίζουν πως είναι επαναστάτες επειδή αποδοκιμάζουν την εξουσία απλά επειδή είναι η νέα μόδα. Μην βγαίνετε στους δρόμους ισχυριζόμενοι πως είστε οι φωτισμένοι γιατί διαβάσατε ένα βιβλίο ή είδατε μια ταινία που σας έδωσε ένα ψείγμα ασυνήθιστης γνώσης. Μην φωνάζετε σε ένα μεγάφωνο φράσεις που δανειστήκατε από την έρευνα άλλου. Και μην αναγορεύετε πως έχετε αυθεντική σκέψη, γιατί ανήκετε σε μια ομάδα που αντιπροσωπεύει μια μη δημοφιλή πεποίθηση. Και όλα αυτά είναι παραδείγματα της άλλης πλευράς του νομίσματος της ψυχολογίας του όχλου που οδηγεί σε ψευδή επανάσταση."
  Βέβαια ο καθένας ειναι νούμων ων και έχει την δικιά του άποψη..
  Θα μποούσε κάποιος άλλος να πεί κ αυτα μια προπαγάνδα είναι..
  αλλα βλέπεις όλες τις απψεις κ τις εκτιμάς..
  και βέβαια κάπου το χάνεις το θέμα.. γιατί ειναι πολλή η πληροφορία στις μέρες μας.
  αλλα είναι το σπάσιμο η λύση..?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. 1) Δεν κατάλαβα τι σχέση έχει το παραπάνω απόσπασμα με το περιεχόμενο του άρθρου και των σχολίων που προηγήθηκαν. Που κολλάει δηλαδή;
  2)Υποστηρίζετε όλα τα παραπάνω, σχολιάζοντας ότι ο καθένας είναι «νούμων ων»?

  αλλα βλέπεις όλες τις απόψεις τις εκτιμάς..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. 1) όταν διάβασα εγω προσωπικά το παραπάνω αρθρο.. η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν πάνω κάτω αυτή: "ε τους αλήτες.. να βγούμε να τα σπάσουμε όλα.. και για δες τα λέει και ένα καταξιωμένοε οικονομολόγος.."Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με τη βία όπου κρίνει".. Το διάβασμα τέλος παντων αυτό το κείμενο και με έπνιγε το δίκαιο.. Ξες φίλε.. επανάσταση, άντε τους μ@λ@κες.. κτλ. Ωστόσο, με μια δεύτερη ανάγνωση.. και παρατηρώντας κάποια περίεργα σχόλια του κειμένου.. "Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δόκτωρα Mark Weisbroτ".. αλλά:"Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ.".. που δηλώνει συνέντευξη... "Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.".. η Ελβετία θα μας χαρίσει 100δις για να μην πέσουμε στο στόμα του λιονταριού..; και ίσως άλλα πολλά..(συγχώρεσε με που δεν τα παραθέτω όλα.. αλλα θα ξαναγράψω το αρθρο), μου κίνησαν το ενδιαφέρον.. και είπα να ψάξω στο Ιντερνετ..
  τέλος πάντων δεν έχω να αποδείξω κάτι.. το μόνο είναι οτι σας δώσανε ένα κείμενο και ούτε καν μπήκατε στον κόπο να δείτε αν ισχύει.. γι αυτο κιόλας είσαστε επίφοβοι να πιστεύετε οτι σας πασάρουν και αυτο είναι το χειρότερο.. τώρα αν νομίζεις οτι το απόσπασμα με το "άρθρο" δεν έχουν σχέση.... είσαι "νοήμων ών"
  Όσο για την δεύτερη ερώτηση ούτε κατάλαβα το σχόλιο ούτε την ειρωνία σου φίλε μου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. και τώρα γιατί έχω πεισμώσει...
  φαίνεται δεν είμαι ο μόνος τελικά....
  07 Μαϊ 2010
  Mark Weisbrot : Καλωσήλθατε στην εσκεμμένη και προ-μελετημένη κόλαση του ΔΝΤ

  Άλλο ένα hoax mail, μια μπούρδα δηλαδή. Για να μην πολυλογούμε θα μείνουμε στο σημαντικό: Παίρνετε όλοι δεκάδες, εκατοντάδες μηνύματα. Υπάρχει μια πολύ βασική αρχή:
  Μην προωθείτε ποτέ ένα μήνυμα που λέει προωθήστε το !
  Το μήνυμα είναι συρραφή από άλλα κείμενα, άλλων, ο Weisbrot δεν είπε ποτέ τα παραπάνω.
  Με εγγύηση 100% taxalia, το μήνυμα είναι ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ !
  Περισσότερα δεν μπορούμε να πούμε δημόσια, γιατί πρόκειται για μια πολύ βρώμικη ιστορία κι όχι απλά για ένα ακόμη hoax.
  Σε κατάλληλο χρόνο θα σας εξηγήσουμε το πολύ βρώμικο παιχνίδι πίσω από αυτό το e-mail, που δεν το βάζει ο νους σας! Εμετός ! Φρίκη !

  http://www.eidhseis-shmera.gr/taxalia/mark-weisbrot

  Για λίγο απο το site...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Καταρχήν, δεν υπήρχε καμία διάθεση από τη μεριά μου για ειρωνεία και αν ο τρόπος που τοποθετήθηκα αφήνει περιθώρια για τέτοια συμπεράσματα, σου ζητάω συγνώμη. Διαβάζοντας όμως το σχόλιό σου (07 Μαΐου 2010 9:44 μ.μ. ), αντιλήφθηκα να υπερτονίζεται ότι όλοι οι άλλοι δεν έχουν άποψη και ότι απλά «χάφτουν ότι τους πασάρουν».

  Όλα αυτά που αναφέρεις για το άρθρο με προβλημάτισαν κι εμένα διαβάζοντάς το (όπως πιστεύω και τον κάθε αναγνώστη) γιατί πράγματι, κάποια από τα όσα αναφέρονται είναι παρατραβηγμένα.

  Διαβάζοντάς το όμως και έχοντας στο μυαλό μου την κατάσταση της χώρας μας που είναι γνωστή σε όλους και που ανέφερα σε προηγούμενο post (07 Μαΐου 2010 9:28 μ.μ. ) και γνωρίζοντας τις άσχημες καταστάσεις που βίωσαν οι κάτοικοι της Αργεντινής (μέσα από διάφορες πηγές πληροφοριών, π.χ. ντοκιμαντέρ), αναλογίστηκα τις καταστάσεις και τα αναπόφευκτα επιπρόσθετα και πολύ σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν.

  Μιας και είμαστε αυτοί που δε φταίνε αλλά αυτοί που καλούνται να πληρώσουν, ας μείνουμε σε αυτό που έγραψες παραπάνω, γιατί πιστεύω ότι αυτό έχει σημασία πλέον «ας κοιτάξουμε το γιατί γίνονται όλα αυτά...»

  … και ας κάνουμε ότι μπορούμε -με οποιαδήποτε προσπάθεια- ώστε να αποφύγουμε οτιδήποτε επώδυνο θα μπορούσε να προκύψει που θα είχε οικονομικό κόστος ή θα μπορούσε να επιφέρει χειρότερες συμφορές (όπως την απώλεια ανθρώπων).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Καταρχήν, δεν υπήρχε καμία διάθεση από τη μεριά μου για ειρωνεία και αν ο τρόπος που τοποθετήθηκα αφήνει περιθώρια για τέτοια συμπεράσματα, σου ζητάω συγνώμη. Διαβάζοντας όμως το σχόλιό σου (07 Μαΐου 2010 9:44 μ.μ. ), αντιλήφθηκα να υπερτονίζεται ότι όλοι οι άλλοι δεν έχουν άποψη και ότι απλά «χάφτουν ότι τους πασάρουν».

  Όλα αυτά που αναφέρεις για το άρθρο με προβλημάτισαν κι εμένα διαβάζοντάς το (όπως πιστεύω και τον κάθε αναγνώστη) γιατί πράγματι, κάποια από τα όσα αναφέρονται είναι παρατραβηγμένα.

  Διαβάζοντάς το όμως και έχοντας στο μυαλό μου την κατάσταση της χώρας μας που είναι γνωστή σε όλους και που ανέφερα σε προηγούμενο post (07 Μαΐου 2010 9:28 μ.μ. ) και γνωρίζοντας τις άσχημες καταστάσεις που βίωσαν οι κάτοικοι της Αργεντινής (μέσα από διάφορες πηγές πληροφοριών, π.χ. ντοκιμαντέρ), αναλογίστηκα τις καταστάσεις και τα αναπόφευκτα επιπρόσθετα και πολύ σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν.

  Μιας και είμαστε αυτοί που δε φταίνε αλλά αυτοί που καλούνται να πληρώσουν, ας μείνουμε σε αυτό που έγραψες παραπάνω, γιατί πιστεύω ότι αυτό έχει σημασία πλέον «ας κοιτάξουμε το γιατί γίνονται όλα αυτά...»

  … και ας κάνουμε ότι μπορούμε -με οποιαδήποτε προσπάθεια- ώστε να αποφύγουμε οτιδήποτε επώδυνο θα μπορούσε να προκύψει που θα είχε οικονομικό κόστος ή θα μπορούσε να επιφέρει χειρότερες συμφορές (όπως την απώλεια ανθρώπων).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από μια ανθρώπινη ζωή και αυτό το θεωρώ αδιαπραγμάτευτο.
  Δυστυχώς όμως σήμερα κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να κοστολογήσουν την ανθρώπινη ζωή.
  Είναι αυτοί που θεωρούν ότι η ιδεολογία τους αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή και τα "αδιόρατα οικονομικά συμφέροντα" που όλα τα μετρούν με εμπορική αξία.
  Για τους πρώτους η απώλεια της ανθρώπινης ζωής είναι «παράπλευρη απώλεια» στο δικό τους πόλεμο.
  Για τους δεύτερους ο κάθε άνθρωπος είναι μια «Ντόλι» και η αξία της ζωής του ισούται με το διαφυγόν κέρδος της κοινωνίας από το θάνατό του.
  Γι αυτούς οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι οι άρρωστοι δεν έχουν καμία αξία.
  Γι αυτούς η ζωή δεν είναι το υπέρτατο αγαθό.
  Δυστυχώς οι δυο αυτές κατηγορίες εκμεταλλεύονται τους αγώνες της κοινωνίας, για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς.
  Γιαυτό πρέπει να τους απομονώσουμε, να τους καταδικάσουμε απερίφραστα, δεν έχουν χώρο ανάμεσά μας. Καμία ανοχή στους προβοκάτορες.
  Μόνο έτσι οι αγώνες της κοινωνίας θα έχουν αξία θα έχουν σκοπό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Κάτι ακόμη που θα πρέπει να έχουμε κατά νου είναι να δίνεται βαρύτητα στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος και όχι να παρεκκλίνουμε από αυτό το σκοπό δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα. Να ελέγχουμε δηλαδή την κατάσταση ψύχραιμα και να μην επιτρέψουμε να εντείνει την οργή μας η σημερινή κατάντια ξεσπώντας σε επιθέσεις μεταξύ μας, κάτι που θα ήταν το ιδανικότερο γι αυτούς που μας εκμεταλλεύτηκαν. Λογομαχίες και αντιθέσεις ήδη διαπιστώνεται πως λαμβάνουν χώρα στον περίγυρό μας και σε διαδικτυακούς τόπους. Τελικά σε αυτή τη χώρα μόνο οι κλέφτες έχουν την ησυχία τους! «Κύριοι»!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. to arthro iparxei den iparxei auta pou leei eginan epomenos ante gamithite malakes mono me epanastasi tha ksefigoume!epomenos osoi kratate ti xora se auti tin katastasi etoimastite i ta lamogia i emeis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. RE MALON SAS EXEI PEIRAKSEI SE KAKO VATHMO TOSA XRONIA H IDIOTIKH THLEORASH!!!! VEVAIA AYTOS EITAN KAI EINAI O SKOPOS THS !!! GAMISA TI LEEI TO ARTHRO POIOS TO EGRAPSE KAI GIATI ...EGW TO DIAVASA PSAXTIKA LIGAKI ME THN ARGENTINH KAI PANW KATW DEN APEXEI SXEDON KATHOLOU ME AYTA POU EGINA EKEI ...ALLA PAME PARAKATW EYROPAIH (GIA TON PEO THA ELEGA KALITERA ) ELLINES!!! POSO MALAKAS MPOREI NA EINAI O ELLHNAS TELIKA EKTOS APO MEGALO KOROIDO NA PLHRONEI 30 XRONIA LEFTA SE AFTOUS POU TON KLEVOUN???????? PRIN ERTHOUN EKLOGES ANOIGOUME THS PALAMES KAI RIXNOUME TA DEKARIKA KAI LEME TO KORIFEO:DEN THA ERTOUN H EKLOGES RE LAMOGIA THA SAS DIKSO EGW...KAI DEN PROLAVENOUN NA ERTOUN KAI MPAMMMMM O MALAKAS O ELLINAS PAEI KAI KSANAPSIFEIZEI AYTON POU PRIN EVRIZE KAI ORKIZOTANE OTI DEN THA PSIFISEI!!! THA TO KANW PIO LAIKA GIA NA KATALAVETE MERIKH STENOMYALH TH PEXTIKE TA TELEYTEA 30 XRONIA!! 1981:ERXETE O MEGALOS HGETHS ANREAS PAPANDREOU KAI TI KANEI??? H POIA EITAN H ENTOLH NA KANEI THA ELEGA KALHTERA...ENW XROSTAME STHN EYROPH PERNEI KI ALLA DANEIA TA PERIFIMA DELOR KAI MYRAZEI STON KOSMO XRHMA ..PARTE MALAKES ELLHNES LEFTA ...10 XRONIA O ELLHNAS NA FTIAKSEI SPITIA KAI 2 KAI 3 NA PAREI AMAKSEIA KAI 2 KAI 3 NA PIGENEI KATHIMERINA STA MPOUZOUKIA (PARTY GINOTANE EKEINEI THN EPOXH OLOI PIGENANE) STA BARAKIA STA MPOURDELA KAI OPOU XARH H PSYXI TOU!!! STHS DIAKOPES FOUL SEZON KAI VALE MPORW NA SOU PW !!1992 ERXETE TO ALLO LAMOGIO O KOSTANTINOS MHTSOTAKHS KAI TI KANEI AYTOS : VAZEI TON DHTHEN SHMERA EXΘRO TOY TON SAMARA (SYMERINW KYVERNHTH THS NEAS DHMOKRATIAS..HRTHE H WRA NA TON KSEPLIROSOUN GIA AYTO POU THA SAS PW OTI EKANE TO 1992)ANOIGH TA SYNORA KAI MPENOUN MESA 1.000.000 ALBANOI!!! GIATI???????? E ??? THA SAS PW GIATI !!! TO 1992 AKOMA YPHRXANE SYNDIKATA H SWMATEIA THA TO ELEGA KALITERA STHS EPIXHRHSEIS ERGOSTASIA TOTE..AN PIGENE NA DIOKSEI O EPIXIRIMATIAS ENAN ERGATH KATEYTHEIANNNNNNNNNNNN EIXAME MAZIKH APERGIA ..KLEISOMO TO ERGOSTASIO KAI OLOI APEKSW!!! ARA? STHN THESH TOU O ERGATHS !! AN THELAME AYKSHSH (GIATI APO TOTE EXOUME NA DOUME OLOI ,OLA ANEVENOUN ME KSEFRENOUS RYTHMOUS VLEPE BENZINH PETRELEO PROTA AGATHA DEH OTE K.A OLA DHLADH KAI O MISTHOS STAFERA KATEVENEI)AN THELAME LOIPON AYKSEISEI PIGENE TO 15 MELES SWMATIO KAI THN ZYTOUSE KAI AN DEN GINOTAN DEXTEI APERGIA OLOI EKSO KAI TSAK H AYKSISOULA ERXOTANE!!! ARA TI EKANE H KYVERNHSH MHTSOTAKI ..EIPAME OPWS KAI ME TON ANDREA ANOTHEN ENTOLES..MPIKAN H PEINASMENOI H ALVANOI KAI AYTOMATOS GINANE ERGATIKA XERIA PANFTHINA MEXRI POU SIGA SIGA PIRANE KAI THS THESEIS MAS KAI EIRTHANE KIALH KIALH KAI FTASAME ESIOS SHMERA NA EXOUME PANW APO 3.000.000 KSENOUS MESA STHN ELLADA!!! TI KANEI TO KEFALEO TWRA???? PAS GIA DOULEIA KAI SOU LEEI:THA PAREIS 700 EYRW KAI AN KANEIS XAZAKIA (DEN STO LEEI STO ENOEI ) SOU LEEI GEIA SOU KAI PLEON ME TON KAINOURGIO NOMO PERNEIS TO POLI 500 EURO..OXI AMESA KAI AYTA ..SE 3 DWSEIS ..(RE POU FTASAME KOROIDA ELLINES)KAI MENEIS ANERGOS!!! GI AYTO VALANE KSENO KOSMO NA DIMIOURGITHEI ANERGIA NA MHN SE EXEI ANAGH O ERGODOTHS KAI NA SE PATAEI KIOLAS KOROIDA E KOROIDA !!! APLA EINAI TA PRAMATA ..AN DEN KSESIKOTHOUME NA DIOKSOUME TOUS PRODOTES TOU EΘΝΟΥΣ NA TOUS PETAKSOUME EKSW APO THN VOULH ( EXEI ANTROPOUS NEOUS KAI EPISTHMONES MORFOMENOUS MHN ANXONESTE POIOI THA MPOUN) KAI NA STAMATHSH TO KSEPOULIMA..ETOIMASTHTE NA ZHSOUME APO TO XEIMONA KAI META OTI KAI STHN ARGENTINH !! EDW EIMASTE KAI TA KSANALEME!! EXEI ENA TRAGOUDI O NOTIS SFAKIANAKIS(BASIKA POLLA KALA EXEI OXI EMPORIKA KSEKATHARIZO ALLA AYTO LEEI: PROVATA KSIPNATE ERXETE KAI H SEIRA MAS !!! DEN EXEI POLLA XRONIA POU TO EVGALE!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Δεν γνωρίζω και δεν ξέρω αν το άρθρο αυτό είναι που δημοσιεύεται, του d.mark weiwbrot, είναι αληθινό ή προκατασκευασμένο ή εάν πίσω από αυτό υπάρχουν κάποια προβοκάτσια, όπως υποστηρίζουν μερικοί. Εγώ σαν Έλληνας πολίτης που επί 40 ολόκληρα χρόνια πάλευα απεγνωσμένα για να επιβιώσω και να δημιουργήσω κάτι για τον εαυτό μου, την οικογένειά μου, αλλά και για το κράτος διότι με φορολογούσε κανονικότατα και ότι έπαιρνα αφού τα κατανάλωνα για να ζήσω, πάλι εισέπραττε από ΦΠΑ κτλ. Λέγω λοιπόν ότι υπεύθυνοι για την κατάντια μας είμαι οι πολιτικοί και μόνον αυτοί. Θυμηθείτε από την εποχή της απελευθέρωσης μέχρι σήμερα όλα τα δεινά που μας έχουν βρει και θα διαπιστώσετε ότι για όλα έφταιξαν αυτοί. Αλλά από το 1988 και μετά έχει γίνει το έλα να δεις, από την γενιά του πολυτεχνείου, από αυτούς που τους βάλαμε κορώνα στο κεφάλι μας, που τους τιμήσαμε, τους δοξάσαμε, τους τραγουδήσαμε, που λέγαμε στα παιδιά μας να τους μιμηθούν, που τους εκλέξαμε για να μας κυβερνήσουν και να μας οδηγήσουν στην γη της επαγγελίας. Όλοι αυτοί μας ρούφηξαν το αίμα. Για εμένα ο κ. Παπούλιας (και ας μην έχει το δικαίωμα) πρέπει να τους καλέσει και να τους πει, Κύριοι ξεχάστε την επαξίως εκλεγείσα κυβέρνηση, θα γίνει κυβέρνηση σωτηρίας, ή όπως θέλετε πέστε την. Σε αυτή να συμμετάσχουν Απειροελάχιστοι (όσοι είναι καθαροί, αν υπάρχει κανένας). Έτσι δεν θα υπάρχει το πολιτικό λεγόμενο κόστος, το οποίο μας έχει φάει. Οι εξεταστικές να συνεχίσουν με δικαστικούς αλλά ελεγχόμενους. Να συλλάβουν όλους που τα έχουν πάρει να τους τα πάρει, όσα, βρει και να τους απελάσει. Διότι οι φυλακές που έχουμε δεν τους χωράνε και για να αποφύγουμε τα έξοδα διατροφής.

  Αν κ. Παπούλια δεν θέλουν υπέβαλε την παραίτηση σου διότι δεν αξίζει να τους υπηρετείς, και ξέρω τι θα γίνει, ας γίνει για να σβήσουμε από τον χάρτη. Άλλη λύση δεν υπάρχει ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΓΙΝΑΝΕ ΛΑΜΟΓΙΑ , ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ?

  ΑΙΣΧΟΣ, ΕΛΕΟΣ, ΒΟΗΘΕΙΑ, ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.