Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Πρέσπεια 2009 - 20 χρόνια


Τα είκοσι δημιουργικά χρόνια τους γιορτάζουν φέτος τα «Πρέσπεια», με μια συναυλία-αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, για τα 50 του χρόνια στο ελληνικό τραγούδι και τη δημοσιογραφία, που θα γίνει ωστόσο, όχι στις Πρέσπες, αλλά στην Αθήνα.
Πρόκειται για μια μουσική παράσταση που θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο, στις 7 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ και της ΕΣΗΕΑ. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα διατεθεί, με πρωτοβουλία του ίδιου του Λ.Παπαδόπουλου, υπέρ της προστασίας του Δρυμού της Πάρνηθας.
Οι εκδηλώσεις στις Πρέσπες θα ξεκινήσουν στις 21 Αυγούστου, στο Μέγαρο Εξάρχου, όπου θα εγκαινιαστεί η έκθεση της Βουλής των Ελλήνων «Η γελοιογραφία στην Ευρώπη των 27», με τη συμμετοχή 91 Ευρωπαίων γελοιογράφων (μεταξύ των οποίων 34 Έλληνες). Την ίδια μέρα
τα παιδιά του Ωδείου της Φλώρινας θα «σχολιάσουν» την έκθεση σε χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου.πηγή:florinacity.gr
Στις 22 Αυγούστου στη Νέα Πλατεία της Φλώρινας θα δώσει συναυλία η «Ορχήστρα του Δρόμου», με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Ελλη Πασπαλά.
Στις 23/8, στον Αγιο Αχίλλειο, ο Σπύρος Σακκάς θα παρουσιάσει τη «Φωνή των Βαλκανίων», μια παράσταση που με συντονιστή κι αφηγητή τον ίδιο, επιχειρεί να συνδέσει μέσα από την ανθρώπινη φωνή τον πολιτισμό διαφόρων χωρών.
Συνοδοιπόροι στο εγχείρημα αυτό, ο Χρόνης Αηδονίδης, το τρίο του Παντελή Στόικου, η Βυζαντινή Χορωδία του Λυκούργου Αγγελόπουλου, οι «τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος», το πολυφωνικό συγκρότημα της Ηπείρου, οι λυρικοί τραγουδιστές Μάτα Κατσούλη, Δημήτρης Κασιούμης, Σώτος Παπούλκας, οι τραγουδιστές Δώρος Δημοσθένους, Σαβίνα Γιαννάτου, Γιάννης Χριστόπουλος και η ηθοποιός Κοραλλία Καράντη.
Ενώ λίγο αργότερα, στη μεγάλη βασιλική του Αγίου Αχιλλείου η Χάρις Αλεξίου θα ερμηνεύσει σε συνεργασία με τον Σπύρο Σακκά ύμνους και τραγούδια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οι συντελεστές της «Ορχήστρας του Δρόμου» θα συνομιλήσουν μουσικά με την Τουρκάλα τραγουδίστρια Ντιλέκ Κοτς, τέσσερις Βουλγάρες τραγουδίστριες- συνεργάτιδες του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, ένα συγκρότημα Σέρβων μουσικών και τον Σκοπιανό δεξιοτέχνη του κλαρίνου Φερούζ Μουστάφοφ.
Η αυλαία πέφτει, στις 24 Αυγούστου με τη συναυλία του νεανικού συγκροτήματος «Νυχτερινή Κυβέρνηση» του Κωνσταντίνου Μάτσικα.
πηγή: http://www.giapraki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.