Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Δευτέρας το θέμα του ορυχείου

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Δευτέρας, 22 Ιουνίου 2009 και ώρα 8:00 μ.μ. θα συζητηθεί, μετά από ερώτηση του Νομαρχιακού Συμβούλου κ. Ιωάννη Μητσιάκου – Ν.Α.Σ. το θέμα της άρσης της Οριστικής Παραχώρησης Ν. 63 (ορυχείο Προσηλίου).
Υπενθυμίζουμε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, όπως και ο Δήμος Σερβίων, είχε υποσχεθεί σε συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα να διερευνήσει όλες εκείνες τις δυνατότητες για την έναρξη της διαδικασίας άρσης της Οριστικής Παραχώρησης, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να προβεί σε καμιά ενέργεια.
Καλούμε τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου να συμπαραταχθούν και να αποφασίσουν λαμβάνοντας υπόψη τη θέληση των κατοίκων και να δεσμευτούν ότιθα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της Οριστικής Παραχώρησης.
Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να καταπατηθούν οι περιουσίες τους, δεν θα ανεχτούν την περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου τους, δεν θα αφήσουν να απειληθεί ο χαρακτήρας της περιοχής τους, δεν θα δεχτούν τον απειλούμενο ξεριζωμό τους.
Λένε ΟΧΙ σε όσους αποφάσισαν να θυσιαστεί η περιοχή τους στο βωμό του κέρδους μιας επιχείρησης.
Να τονίσουμε ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν ενημέρωσε την Επιτροπή Αγώνα ότι το θέμα θα συζητηθεί στην παραπάνω συνεδρίαση.
Kαλούμε τους κάτοικους των χωριών Τριγωνικού, Πολυρράχου και Προσηλίου να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.