Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΙΓΩΝΙΚΙΩΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ

Αγαπητοί συγχωριανοί,

Είμαστε μαζί σας!

Εμείς οι Τριγωνικιώτες που ζούμε στην Αθήνα ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη λειτουργία του νέου Λιγνιτωρυχείου στην ευρύτερη περιοχή Σερβίων ανάμεσα στα χωριά Προσήλιο, Πολύρραχο και Τριγωνικό. Δηλώνουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι όχι μόνο στην ίδρυση του νέου Λιγνιτωρυχείου στα τρία χωριά αλλά σε οποιαδήποτε επέκταση Ορυχείων και εγκαταστάσεων της ΔΕΗ σε όλο το νομό Κοζάνης. Φτάνει πια με το Λιγνίτη. Ο νομός Κοζάνης δεν θα γίνει ένα απέραντο Λιγνιτωρυχείο. Ζητούμε και παλεύουμε για μια βιώσιμη ανάπτυξη του νομού Κοζάνης που να μην στηρίζεται μοναχά στο Λιγνίτη.
Αγαπητοί συγχωριανοί!
Ο μόνος δρόμος είναι η ενότητα και το περαιτέρω δυνάμωμα του αγώνα για να ανατρέψουμε τα όποια σχέδια εξυφαίνουν σε βάρος μας η Πολιτεία και η ΜΕΤΕ ΑΕ με τη συνδρομή της διοίκησης του Δήμου Σερβίων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης. Διεκδικούμε ένα υγιεινό και ανθρώπινο περιβάλλον για να μπορούμε να ζήσουμε στα χωριά μας.
Και κάτι ακόμη.
Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη θλίψη και δυσαρέσκειά μας και να καταδικάσουμε τις πρακτικές των ανθρώπων που θέλουν να λέγονται θεσμικοί παράγοντες - εννοούμε τα μέλη εκείνα του Δημαρχιακού Συμβουλίου Σερβίων και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης – οι οποίοι εν αγνοία μας και πίσω από την πλάτη μας ψήφισαν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς τους θεσμικούς παράγοντες επιχειρηματολογούν υπέρ του Λιγνιτωρυχείου, ωσάν να είναι υπάλληλοι της εταιρείας. Οι θεσμικοί παράγοντες οφείλουν να αγωνίζονται για μια βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας. Και η βιώσιμη ανάπτυξη δεν βρίσκεται στο λιγνίτη. Ποιος θα μπορέσει να ζήσει σ' «ένα κρανίου τόπο», όπως θα είναι ο νομός Κοζάνης σε κάποια χρόνια, όταν θα έχει τελειώσει η υπόθεση με τον λιγνίτη και τις δραστηριότητες της ΔΕΗ;
Γι' αυτό, λοιπόν, όλοι μαζί σε αγώνες που θα έχουν διάρκεια μέχρι να ανατραπούν τα σχέδια για τη λειτουργία του Λιγνιτωρυχείου.

Υ.Γ. Εννοείται ότι οι Τριγωνικιώτες που ζουν στην Αθήνα θα συνδράμουν και οικονομικά στους δικαστικούς αγώνες για να μην λειτουργήσει το νέο Λιγνιτωρυχείο στα χωριά μας.

1 σχόλιο:

  1. Σαν τη φωτιά απλώνονται οι αντιδράσις. Έτσι για να κάψουν όσους υποτιμούν τις αποφάσεις και τους αγώνες των τοπικών κοινωνιών.
    Συγχαρητήρια Τριγωνικιώτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.