Ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στην ομιλεία του στο Συμπόσιο «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός», στο Παρίσι, ανέφερε ότι "τρεις είναι οι σημαντικότεροι μύθοι, που κυριάρχησαν κατά την περίοδο της κρίσης".
Ο πρώτος μύθος αφορά "το χρέος", το οποίο «δεν ήταν το αίτιο, αλλά το σύμπτωμα, η κορυφή του παγόβουνου». Είπε πως «η πραγματική αιτία ήταν ή έλλειψη διαχείρισης, η κακή χρήση των πόρων, η άνιση κατανομή του χρήματος, ο πελατειακός χαρακτήρας της διακυβέρνησης κ.λπ.».
Ο δεύτερος μύθος αφορά τις διεθνείς αγορές και τη μεγάλη συγκέντρωση της χρηματοοικονομικής εξουσίας. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πρόκληση είναι οι αγορές να δουλεύουν για το κοινό καλό και να μην αποτελούν «εργαλεία για τη συγκέντρωση των προνομίων των ολίγων». «Σ’ έναν κόσμο παγκοσμιοποιημένο, θα πρέπει να ρυθμίσουμε και να ελέγξουμε τη δύναμη των αγορών για να υπάρχει μεγαλύτερη ισότητα και ισοτιμία σήμερα».
Ο τρίτος μύθος "τα κράτη είναι ισχυρά" «η εντύπωση ότι κάθε κράτος μέλος θα μπορούσε να πάρει μέτρα από μόνο του, ότι εθεωρείτο πως δεν υπήρχε ανάγκη αλληλεγγύης, ή ανάγκη ισχυρότερης διακυβέρνησης. «Τα πράγματα, όμως, είναι πολύ πιο περίπλοκα και πολλές μεγάλες οικονομίες έχουν μεγάλα προβλήματα».
Το μελλοντικό οικονομικό τοπίο, τόνισε ότι «αλλάζει η δύναμη, πηγαίνει προς την Ασία και τις αναδυόμενες οικονομίες» και πρόσθεσε: "Πρόκλησή μας είναι να αντισταθούμε στον ανταγωνισμό, δεν θέλουμε να έχουμε άμιλλα με τις χώρες, όπου κυριαρχεί η άναρχος εργασία και οι άθλιες συνθήκες".
Σχόλιο delino: Ο πρωθυπουργός δυστυχώς θεωρεί μύθους την πραγματικότητα. Τώρα γιατί την πραγματικότητα την αποκαλεί μύθο; δεν κατάλαβα. Πάντος για μας είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Όσο για το μελλοντικό τοπίο δυστυχώς και εδώ με τους νόμους που επιβάλλει θα κυριαρχεί "η άναρχος εργασία και οι άθλιες συνθήκες"
Το κείμενο από την εφημερίδα Κέρδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.